چین برای نخستین مأموریت جمع آوری نمونه های سیارک آماده می شود

چین برای نخستین مأموریت جمع آوری نمونه های سیارک آماده می شود

به گزارش آزینیک، نخستین مأموریت چین برای آوردن نمونه های جمع آوری شده از یک سیارک به زمین مقرر است در چند ماه آینده پرتاب شود.


به گزارش آزینیک به نقل از ایسنا، «اداره ملی فضایی چین»(CNSA) اعلام نموده که این کشور درحال آماده شدن برای نخستین مأموریت آوردن نمونه سیارک است که «تیان ون ۲»(Tianwen 2) نام دارد و در ماههای آینده از مرکز پرتاب ماهواره شیچانگ در استان سیچوآن پرتاب خواهد شد.
به نقل از اسپیس دیلی، اداره ملی فضایی چین در بیانیه روز پنجشنبه خود اعلام نمود که کاوشگر رباتیک به مرکز پرتاب رسیده است. در این بیانیه آمده که امکانات مرکز پرتاب در وضعیت خوبی هستند و آماده سازی قبل از پرتاب مطابق برنامه درحال انجام گرفتن است. این مأموریت مقرر است در نیمه اول سالجاری میلادی صورت گیرد.
تیان ون ۲ دومین سرمایه گذاری میان سیاره ای چین به حساب می آید و برای اکتشاف سیارک «HO3 2016» طراحی شده است که به نام «Kamo'oalewa 469219» هم شناخته می شود. این جرم آسمانی کوچک ترین و نزدیک ترین شبه قمر شناخته شده زمین است.
این مأموریت شامل یک کاوشگر با دو مؤلفه کلیدی - یک مدارگرد و یک ماژول ورود مجدد - است که با یک موشک حامل بزرگ پرتاب می شود. کاوشگر بعد از رسیدن به هدف خود، به مدار HO3 2016 وارد می شود و سپس برای جمع آوری نمونه های سطح با استفاده از یک بازوی مکانیکی، نزدیک تر به آن مانور می دهد.
تیان ون ۲ بعد از جمع آوری نمونه ها به مدار زمین باز می گردد و در آنجا ماژول ورود مجدد خویش را رها می کند تا نمونه ها را به زمین بازگرداند. بعد از این مرحله، مدارگرد به مأموریت خود ادامه می دهد و بسمت دنباله دار کمربند اصلی 311P می رود تا تحقیقات علمی بیشتری را انجام دهد.
بیشتر از یک میلیون سیارک در منظومه شمسی شناسایی شده اند که بیشتر از ۲۰ هزار مورد آنها بعنوان اجرام نزدیک به زمین طبقه بندی می شوند. دانشمندان برای نخستین بار HO3 2016 را در آوریل ۲۰۱۶ در «رصدخانه هالیکالا»(Haleakalā Observatory) واقع در هاوایی با استفاده از یک تلسکوپ بررسی سیارک کشف کردند. این سیارک در یک مدار پایدار به دور خورشید قرار گرفته است و در عین حال، رابطه نزدیکی با زمین دارد. محققان باور دارند که این سیارک امکان دارد سرنخ های حیاتی را در رابطه با تاریخچه اولیه و ترکیب منظومه شمسی داشته باشد.
دنباله دار 311P در کمربند سیارکی بین مریخ و مشتری قرار دارد. باآنکه خصوصیت های فیزیکی آن به خصوصیت ستاره های دنباله دار شباهت دارند، اما رفتار مداری آن به رفتار سیارک ها نزدیک تر است. مطالعه این جرم فضایی می تواند اطلاعات جدیدی را در رابطه با ساختار، ترکیب و تکامل اجرام کوچک آسمانی فراهم آورد و داده های ارزشمندی را در رابطه با شکل دهی منظومه شمسی عرضه نماید.
برنامه تیان ون، جاه طلبی هایی را پیرامون اکتشاف میان سیاره ای چین در بر می گیرد. نخستین مأموریت این برنامه، «تیان ون ۱» بود که در ژوئیه ۲۰۲۰ پرتاب شد و در مه ۲۰۲۱ با موفقیت روی مریخ فرود آمد. تیان ون ۱، مریخ نورد «ژورونگ»(Zhurong) را مستقر کرد که ششمین کاوشگر رباتیک روی سطح مریخ بعد از پنج مأموریت پیشین آمریکا بود.




منبع:

1403/12/04
16:45:15
0.0 / 5
15
تگهای خبر: سرمایه گذاری
این مطلب آزینیک را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط آزینیک
نظرات خوانندگان آزینیک در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۵
آزینیک