تغییر رنگ مواد غذایی مضر یا بی زیان؟
به گزارش آزینیک، کاهو، گردو و آبغوره همچون مواد غذایی پرمصرف هستند که بسته به شرایط نگهداری امکان دارد رنگ آنها تغییر کند.
به گزارش آزینیک به نقل از ایسنا، دکتر غزاله اسلامیان متخصص تغذیه و رژیم درمانی، اظهار نمود: رنگ سبز غوره به علت وجود رنگدانه کلروفیل است، وقتی غوره در معرض نور خورشید قرار می گیرد و به انگور تبدیل می شود، کلروفیل با رنگدانه های کاروتئوئید یا آنتوسیانین جایگزین می شود، بنابراین وقتی آبغوره را در معرض نور خورشید قرار می دهیم تغییر رنگ می دهد.
وی تصریح کرد: اگر آبغوره را داخل ظرف پلاستیکی در معرض نور مستقیم خورشید قرار دهیم دما و نور سبب آزاد شدن بیشتر فتالات هات و عنصر(Sb)Antimony از بطری به داخل آبغوره می شود که خطرات زیادی را متوجه سلامت بدن می کند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه با اشاره به اینکه نور خورشید سبب کاهش مقدار ویتامین C موجود در آبغوره می شود، تصریح کرد: بهترین روش نگهداری آبغوره، استفاده از ظروف شیشه ای کوچک و داخل یخچال است.
او توضیح داد: غوره ها را تمیز بشویید، بین یک تا دو روز اجازه دهید تا کاملا خشک شوند و پس از آبگیری پاستوریزه کرده و ظرف شیشه ای را هم داخل آبجوش به صورت افقی بجوشانید تا استریل شده و از کپک زدن آبغوره جلوگیری شود. در نهایت در شیشه ها را به صورت کامل ببندید و داخل یخچال نگهداری کنید.
مغز گردوی سیاه ما را بیمار می کند؟ این متخصص تغذیه و رژیم درمانی در ادامه، اظهار داشت: مهم ترین دلیل سیاه شدن مغز گردو، آبیاری کم یا نامناسب، گرمای بیش از اندازه هوا در فصل تابستان، کمبود برخی عناصر مثل روی و آهن در خاک، برداشت دیر هنگام گردو از درخت، دیر جدا کردن پوسته سبز رنگ، خشک کردن گردو در آفتاب و یا نگهداری آن در شرایط نامناسب در انبار است.
وی ضمن اشاره به این که اکسیداسیون ترکیبات در پوست مغز گردو سبب سیاه شدن آن می شود، خاطرنشان کرد: علاوه بر این موارد، ژنوتیپ گردو و یا زودرس بودن گردو هم امکان دارد سبب این امر شود.
اسلامیان ضمن اشاره به این که برخی آفت ها، باکتری ها، قارچ ها و یا مگس پوست گردو هم می تواند سبب سیاه شدن مغز گردو و البته غیرقابل مصرف شدن آن شود، خطرنشان کرد: در مجموع اگر مغز گردو فقط کمی سیاه است ولی طعم آن عوض نشده، بوی بدی نمی دهد و لزج نشده مشکلی جهت استفاده ندارد.
کاهوی زنگ زده را دور بریزیم؟ وی ضمن اشاره به این که برای هر کدام از ما امکان دارد پیش آمده باشد که وقتی کاهو را در یخچال می گذاریم ببینیم برخی از قسمت های برگ یا ساقه به رنگ قرمز یا مسی درآمده باشد، اضافه کرد: این اتفاق عموما دو علت دارد، علت اول اینکه وقتی کاهو برش می خورد یا صدمه می بیند، آنزیمی به نام پلی فنل اکسید از آن آزاد می شود که در مجاورت اکسیژن وارد شده و به سلول های کاهو سبب پلی مریزاسیون ترکیباتی به اسم o-quinone ها می شود که در نهایت سبب تولید رنگدانه های قرمز و قهوه ای در کاهو می شود.
بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، وی ادامه داد: علت دوم اینست که از بعضی سبزیجات و میوه جاتی که در کنار کاهو نگهداری می نماییم گاز اتیلن آزاد می شود که قرار گرفتن در معرض این گاز هم می تواند سبب قرمز شدن کاهو شود، در نهایت بهتر است بدانید مصرف این کاهوهای تغییر رنگ داده، هیچ مشکلی برای سلامت ما ایجاد نمی کند.
این مطلب آزینیک را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط آزینیک
نظرات خوانندگان آزینیک در مورد این مطلب