توسط محققان كشور انجام شد؛
پایش سطح آب تالاب ها
آزینیک: محققان یک تیم استارت آپی موفق شدند با استفاده از فناوری سنجش از دور، به پایش سطح آبی تالاب ها از ۲۰ سال قبل تا آینده، به منظور پیشگیری از وقوع ریزگردها بپردازند.
محمد جعفری عضو هیئت مدیره شتابدهنده در حوزه سنجش از دور به خبرنگار مهر عنوان کرد: یکی از پروژه هایی که در این شتابدهنده مورد حمایت قرار دادیم در حوزه محافظت از محیط زیست و برنامه پایشی تالاب هاست.
وی با اشاره به اینکه این طرح توسط ۷ تا ۸ استارت آپ به نتیجه رسیده، اظهار داشت: طراحی سیستمی که بتواند گذشته، حال و آینده تالاب ها را از نظر سطح آبی پایش کند توسط استارت آپ های مورد حمایت این شتابدهنده محقق شد.
جعفری با اشاره به اینکه این سیستم به پایش سطح آبی گسترده تالاب ها می پردازد، اظهار داشت: این طرح با هدف حفظ حق آبه و بررسی میزان سطوح آبی تالاب ها اجرایی شده است.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون این تیم به سازمان محافظت از محیط زیست خدمات عرضه می کند، بیان نمود: این سیستم طراحی شده با استفاده از داده های ماهواره ای و هوایی در چارچوب سامانه های مکانی اطلاعات در ارتباط با تالاب ها را نشان داده است.
عضو هیئت مدیره شتابدهنده در حوزه سنجش از دور اضافه کرد: از لحاظ تکنولوژیکی این طرح سطح بالایی دارد و تلفیقی از فناوری های پیشرفته هوایی، فضایی و هوش مصنوعی است.
جعفری تصریح کرد: در این طرح اپلیکیشنی طراحی شده که اطلاعات تالاب ها را با عکسبرداری هوایی جمع آوری می کند و وضعیت یک تالاب را از ۲۰ سال قبل تا آینده به صورت منطقه ای مشخص می کند.
وی با تکیه بر این که با مشخص شدن میزان سطوح آبی تالاب ها میتوان خشک شدن آنها را به سازمان محافظت از محیط زیست بر مبنای مستندات علمی اطلاع داد، اظهار داشت: در این صورت سازمان محافظت از محیط زیست، می تواند بر اساس این مستندات، از وزارت نیرو درخواست تأمین آب کند.
عضو هیئت مدیره شتابدهنده با تکیه بر این که تالاب ها در منطقه ای نقش اقتصادی برای مردم آن منطقه دارند، اظهار داشت: تالاب ها نقش مهمی در عدم بروز ریزگردها، نگهداری دام و طیور منطقه، درآمدزایی برای بومیان و … دارند که اگر بموقع خشک شدن این تالاب ها پیشبینی نشود ریزگردها به وجود می آیند و زندگی اهالی آن منطقه را تحت تأثیر قرار می دهد.
وی تصریح کرد: خشکی تالاب ها تأثیر زیادی در مناطق محدوده خودشان دارند؛ بعنوان مثال خشک شدن تالاب هامون منجر به وقوع ریزگردها می شود و وقوع مشکلات وسیع در منطقه را شاهد خواهیم بود.
به گفته جعفری، با استفاده از این سیستم طراحی شده میتوان خشک شدن سطوح آبی خصوصاً تالاب ها را پیش بینی نمود و اخطار داد.
وی اظهار داشت: تابحال تالاب های «میانکاله»، «انزلی»، «گمیشان»، «هورالعظیم» و «شادگان» را مورد بررسی قرار دادیم، برخی هم در دست بررسی هستند. همینطور بنا داریم سطح آبی تالاب هامون، دریاچه ارومیه و سایر سواحل کشور را با نظارت سازمان محافظت از محیط زیست بررسی نماییم.
جعفری با تکیه بر لزوم پایش سطحی این آب ها اظهار داشت: اگر این موضوعات به خوبی اطلاع رسانی نشود شرایط اقتصادی و آب و هوایی مردم آن منطقه تحت تأثیر قرار خواهد گرفت.
عضو هیئت مدیره شتابدهنده حوزه سنجش از دور اظهار داشت: برای نخستین بار است که الفبای چالشهای هوایی و ماهواره ای برای سطوح آبی به صورت یک سرویس عرضه می شود و اطلاعاتی را در اختیار دستگاه ها قرار می دهد.
وی در مورد این پروژه سیستمی که با نظارت سازمان محیط زیست طراحی شده است، اظهار داشت: این طرح در جهت محافظت از محیط زیست است.
این مطلب آزینیک را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط آزینیک
نظرات خوانندگان آزینیک در مورد این مطلب