آمادگی دانش بنیان ها جهت راه اندازی باردیگر بندر شهید رجایی
آزینیک: معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، آمادگی کامل این مجموعه را برای از سرگیری کارهای تجاری این منطقه ویژه اقتصادی، با کمک شرکت های دانش بنیان، فناور و نخبگان اعلام نمود.
به گزارش آزینیک به نقل از مهر، معاونت علمی، ضمن ابراز همدردی با ملت شریف ایران و خانواده های درگذشتگان و لطمه دیدگان حادثه انفجار در بندر شهید رجایی، بر عزم و آمادگی این معاونت به منظور تسریع پروسه التیام لطمه ها و نتایج این حادثه، تاکید می کند. همین طور ازسرگیری فعالیتهای این بندر مهم اقتصادی و جلوگیری از وقوع حوادث مشابه، از اولویت های این معاونت با استفاده از ظرفیت زیست بوم فناوری و نوآوری کشور است.
بنادر و اسکله ها، خصوصاً بندر شهید رجایی، شاهرگ های اصلی تجارت بین المللی و موتور محرک اقتصاد دانش بنیان به شمار می روند. امروزه تکنولوژی های جدید در حوزه لجستیک هوشمند، مدیریت بنادر، حمل و نقل دریایی و پشتیبانی زنجیره تامین، نقش تعیین کننده ای در تسهیل تبادلات تجاری و کاهش هزینه های اقتصادی دارند.
توسعه این فناوری ها نه تنها به پیشرفت بهره وری بنادر می انجامد، بلکه بستری ضروری برای رشد صادرات محصولات دانش بنیان و تقویت اقتصاد ملی است.
ستادهای تخصصی توسعه فناوری و اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با همکاری شرکتهای دانش بنیان، آماده ارائه راهکارهای نوین در حوزه های مختلف به کمک شرکتهای دانش بنیان هستند.
بازسازی و نوسازی زیرساخت های بنادر همچون بندر شهید رجایی، با استفاده از فناوری های پیشرفته، تجهیزات هوشمند و سامانه های مبتنی بر هوش مصنوعی، تنها قسمتی از حوزه هایی است که شرکتهای دانش بنیان آمادگی دارند، در آنها نقشی چشم گیر و اثربخش ایفا کنند.
پایش و رصد هوشمند محموله های تجاری، بهینه سازی فرآیندهای لجستیکی بوسیله سیستم های مدیریت هوشمند و سامانه های کنترل با به کارگیری فناوری هایی همچون هوش مصنوعی، اینترنت اشیا (IoT)، بینایی ماشین و تحلیل داده های بزرگ، همین طور استفاده از سامانه های پهبادی هوشمند، رباتیک و سنجش از دور برای نظارت، اعلام وضعیت و هشدار در لحظه، از دیگر حوزه هایی هستند که شرکتهای دانش بنیان آمادگی دارند ظرفیت خودرا برای تحول در وضعیت سکوهای تجاری، بنادر و اسکله ها به کار ببندند.
در معاونت علمی، بر این باوریم که با استفاده از ظرفیتهای شرکتهای دانش بنیان و همگرایی دستگاههای اجرائی، میتوان این چالش را به فرصتی برای پیشرفت تاب آوری فناورانه، تحول دیجیتال و نوآوری مدیریت بنادر کشور، تبدیل کرد.
معاونت علمی، فناوری ریاست جمهوری از تمام ظرفیت و توانمندی های خود برای پشتیبانی از بازسازی سریع تر بندر شهید رجایی و تضمین ادامه نقش آفرینی آن در تجارت ملی و بین المللی استفاده خواهد نمود.
این مطلب آزینیک را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط آزینیک
نظرات خوانندگان آزینیک در مورد این مطلب