تحویل پیش نویس سند ساماندهی ارزهای دیجیتالی به مرکز ملی فضای مجازی

تحویل پیش نویس سند ساماندهی ارزهای دیجیتالی به مرکز ملی فضای مجازی

به گزارش آزینیک، رئیس مرکز ملی فضای مجازی از تحویل پیش نویس سند ساماندهی ارزهای دیجیتالی به این مرکز اطلاع داد و اظهار داشت: با تشکیل چارچوب کلان و معماری حوزه رمزارز برپایه این سند، زیرساخت محکمی خواهیم داشت.



به گزارش آزینیک به نقل از ایسنا، نشست هم اندیشی قانون گذاری حوزه رمزدارایی ها و بلاکچین با حضور محمد امین آقامیری- دبیر شورایعالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی کشور- و حسین افشین-معاون علمی و فناوری رئیس جمهور- و تعدادی از فعالان و متخصصان این حوزه در مرکز ملی فضای مجازی برگزار شد.

در این نشست، فعالان این حوزه درمورد مسائل قانون گذاری و چالش های مقررات گذاری در این عرصه گفتگو کرده و درخواست ساماندهی آنرا به علت اهمیت این فناوری در آینده جهان، مطرح نمودند. به قول متخصصان این حوزه، ایران از نظر فناوری در ارزهای دیجیتالی و بلاکچین جزو کشورهای فعال و پیشرو بوده و صرفاً مساله قانون گذاری و تنظیم گری آن سبب شده تا مشکلاتی برای این صنعت ایجاد شود. به اذعان فعالا حوزه بلاکچین، تمامی نهادهای مربوطه ابعاد مختلف این حوزه را بررسی و تاییدیه های لازم را صادر کرده اند.

در همین رابطه سید محمدامین آقامیری- رئیس مرکز ملی فضای مجازی- بامداد امروز در این جلسه اظهار نمود: یکی از مسائلی که ما با آن روبرو می باشیم اینست که اگر در گذشته شاهد تقابل بخش خصوصی و بخش دولتی بودیم، در قسمت خدمات فضای مجازی چالش بخش سنتی و مدرن خصوصی را داریم و در همه حوزه های کسب و کارهای نوظهور، چه ارزهای دیجیتالی و چه فروشگاه های اینترنتی و غیره با آن روبرو می باشیم.

وی به اظهارات یکی از کارشناسان در رابطه با تفکیک مجری از تنظیم گر در حوزه بلاکچین و رمزدارایی ها اشاره نمود و اظهار داشت: ما در نظام جامع تنظیم گیری تلاش می نماییم این مساله را مدیریت نماییم چونکه بحثی جدی است. ما صنایعی داریم که تنظیم گر با مجری یکی شده و به یک امر روال در کشور تبدیل گشته است؛ تغییر این مسیر نیازمند قانون مجلس و سیاست های کلی است تا اجرا و یا تنظیم گری را تفکیک نماییم، در مجموع تفکیک مجری از تنظیم گر یک اصل است.

رئیس مرکز ملی فضای مجازی با تکیه بر این که تلاش خویش را برای حل مشکلات حوزه رمزدارایی ها خواهیم کرد و مسائلی که در حوزه اختیار خودمان است را پیگیری می نماییم، اظهار داشت: پیش نویس سند نظامات ساماندهی حوزه ارزهای دیجیتالی که وزارت اقتصاد متولی تنظیم آن بود، تحویل مرکز ملی فضای مجازی شده است، اگر این سند بعد از طی مراحل قانونی و اعمال اصلاحات لازم، تصویب شود، مجلس هم برای قانون گذاری باید در قالب این سیاست ها قانون گذاری کند بنابراین با تشکیل چارچوب کلان و معماری حوزه رمزارز برپایه این سند، زیرساخت محکمی خواهیم داشت که می توانیم فعالیتها را برپایه آن پیش ببریم.

وی به مساله خودتنظیم گری اشاره نمود و با نوآورانه دانستن این اقدام، خاطرنشان کرد: ما تابحال خود تنظیم گری را در هیچ حوزه ای نداشتیم و امیدواریم در اولین فرصت این اتفاق افتاده و این مسیر به طور گسترده تری باز شود. ما نیازمند حرکت گام به گام برای اصلاح هستیم چونکه حرکت از نقطه ای که فقط حاکمیت تنظیم گری می کرد تا خود تنظیم گری، مسیر دشواری است اما امیدواریم که هرچه سریعتر محقق شود.

آقامیری ضمن اشاره به انتقاد یکی از فعالان حوزه رمزدارایی ها نسبت به ابلاغ برخی دستورالعمل ها و مصوبات توسط تنظیم گران، تصریح کرد: طبق مصوبه جلسه ۸۱ شورایعالی فضای مجازی، تنظیم گران پیش از ابلاغ، باید آن مصوبه یا دستورالعمل را به مرکز ملی فضای مجازی ارسال نمایند با سیاست های کلی تطبیق داده شود و بعد تنظیم گر مجوز ابلاغ دارد بنابراین نیازمند تاییدیه از مرکز ملی هستند.

رئیس مرکز ملی فضای مجازی در انتها با تشکر از حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور در این نشست، اظهار داشت: با عنایت به انتصاب دکتر افشین، من به اتفاقاتی که در آینده خواهد افتاد بسیار امیدوارم چونکه ایشان عزم لازم برای حل مشکلات را دارند و ما هم در حوزه سیاستگذاری و تنظیم گری حتما کمک خواهیم کرد.

تلاش می نماییم در هماهنگی با مرکز ملی فضای مجازی گره ارزهای دیجیتالی را باز کنیم


همچنین در این جلسه حسین افشین-معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور- اظهار نمود: همواره فناوری های نوین در کنار برخی معایب، مزایای زیادی دارند اما متاسفانه در کشور ما از آنجائیکه عیب ها برجسته می شود و صداهایی که مبین عیوب باشد، بلندتر است باعث می شود تا مزایا به حاشیه برود.

وی با اشاره به اینکه وظیفه خود می دانم تا از فناوری های نوظهور در دولت، نمایندگی و حمایت و هماهنگی بین دستگاههای مختلف را ایجا کنم، اظهار داشت: پدیده های نوظهوری که به حوزه پولی و مالی کشور برمی گردد حساسیت هایی دارد همچون این که باید حاکمیت پولی کشور را به رسمیت بشناسیم و این نیازمند اینست که با وزارت اقتصاد، بانک مرکزی و سایر دستگاههای مرتبط وارد تعامل شویم.

افشین به پشتیبانی هایی که در این عرصه نیاز است اشاره نمود و اضافه کرد: مرکز ملی فضای مجازی به عنوان یک نهاد حاکمیتی می تواند این پشتیبانی را انجام دهد و تسهیل گر باشد. دکتر آقامیری رئیس مرکز ملی فضای مجازی دید بسیار بازی در این حوزه دارند و از جنس فناوری و نوآوری هستند و این کمک می نماید تا مشکلات را حل نماییم.

معاون علمی رئیس جمهور با تکیه بر این که ما نیازمند تعامل دوطرفه هستیم و باید روایت از رمزارز یک روایت جدید باشد، تصریح کرد: ما خودمان را متولی این کار می دانیم؛ همینطور باید به بانک مرکزی هم فرصت بدهیم و دغدغه آنها هم بشنویم و دوطرف در حل مشکل گام برداریم و قول می دهم رایزنی ها را در سطح بالا انجام دهم.

وی افزود: مبحث رفع مشکلات حوزه بلاکچین و ارزهای دیجیتالی در معاونت بررسی خواهد شد و ما با دستگاههای مختلف رایزنی می نماییم و به نمایندگی از شما در دولت، یک همدلی ایجاد خواهیم کرد. حتما این کار نیازمند قانون است و لایحه ای هم مورد توافق دوستان تهیه شده و اگر در این عرصه قانونگذاری شود، خیلی از مشکلات حل خواهد شد چونکه چارچوب های فعالیت مشخص شده است.

افشین با اشاره به اینکه تاکیدات مقام معظم رهبری هم بر اینست که در پدیده های نوظهور دیدگاه سلبی نداشته باشیم، اظهار داشت: تلاش ما اینست که با برگزاری چند نشست در معاونت علمی و ستاد اقتصاد دیجیتال به یک جمع بندی و مفهوم مشترک برسیم و این قول را می دهم که در دوره جدید با تلاش هایی که برای حل مبحث انجام می دهیم، تغییر را احساس کنید.

معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه تلاش می نماییم در هماهنگی با مرکز ملی فضای مجازی گره ارزهای دیجیتالی را باز نماییم، عنوان کرد: از آقای دکتر آقامیری رئیس محترم مرکز ملی فضای مجازی تشکر می نماییم که سبب افتخار است که ارتباط بین فعالان ارزهای دیجیتالی و معاونت علمی با میانجی گری و وساطت مرکز ملی برقرار شده است که اتفاق بسیار مبارکی خواهد بود.

براساس اعلام مرکز ملی فضای مجازی، در این جلسه فعالان حوزه بلاکچین و رمزدارایی اعلام نمودند که دولت و مجلس پیش تر هم در این عرصه ورود کرده اند اما همچنان فعالیت قانونی در این عرصه تبیین نشده و فعالیتهای جزیره ای و موازی کاری در حوزه تنظیم گری، حوزه ارزهای دیجیتالی و بلاکچین در کشور بلاتکلیف کرده است.

در پایان بعد از بررسی وضعیت تنظیم گری این حوزه در جهان، فعالان این حوزه تاکید نمودند که شورایعالی فضای مجازی بعنوان نهاد بالادستی نسبت به حکمرانی قانونمند در این عرصه اقدام نموده و حوزه بلاکچین و رمزدارایی ها را مطابق سند استراتژیک جمهوری اسلامی ایران در فضای مجازی زودتر ساماندهی کند.




منبع:

1403/06/28
10:49:59
0.0 / 5
23
تگهای خبر: اینترنت , خدمات , دانش بنیان , دیجیتال
این مطلب آزینیک را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط آزینیک
نظرات خوانندگان آزینیک در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۱
آزینیک