چند ترفند برای پیدا کردن گوشی سرقتی
آزینیک: شاید برای شما یا یکی از آشنایانتان پیش آمده که گوشی خودرا در جایی گم کرده و یا تلفن همراهتان به سرقت رفته باشد؛ باتوجه به هزینه هایی که امروزه برای خرید گوشیهای هوشمند صرف می شود، لازم است راهکاری وجود داشته باشد که بتوان برای یافتن گوشی اقداماتی را انجام داد.
به گزارش آزینیک به نقل از ایسنا، اینروزها گوشی تلفن همراه جزیی جدایی ناپذیر از زندگی ما شده و به موازات استفاده از آن، حوادثی که در جهت همراه داشتن این وسیله برای مردم رخ می دهد، هم روبه افزایش است. در واقع کم نیستند افرادی که حین صحبت با تلفن همراه طعمه سارقان شده اند و حداقل صدمه ای که به آنان وارد شده از دست دادن مالشان است؛ ازاین رو دانستن چاره هایی که در ادامه به آن اشاره می شود می تواند کمک کننده و شانس باردیگر پیدا کردن دستگاه الکترونیکی مفقود شده را بیشتر کند.
در ابتدا باید گفت اگر گرفتار این مورد شدید باید بدانید که گوشیهای هوشمند خود راهکارهایی را برای یافتن گوشی گم شده و به سرقت رفته برای صاحبان آنها در نظر گرفته است. در حالی که گوشی مفقود یا به سرقت رفته باشد دو چاره کلی برای یافتن مکان فعلی آن وجود دارد که میتوان به GPS و استفاده از اینترنت اشاره نمود.
استفاده از اکانت گوگل یکی دیگر از روش ها است و به جهت اینکه بعدا بتوان از قابلیت Android Device Manager که یکی از قابلیت های کاربردی گوگل است، استفاده کرد، حتما باید یک مرتبه از گوشی اندرویدی خود وارد اکانت جی میل خود شوید؛ در صورتیکه گوشی شما گم شده باشد، می توانید با وارد کردن اطلاعات اکانت خود، مکان فعلی گوشی خویش را شناسایی کنید.
از دیگر گزینه ها میتوان به Lock اشاره نمود که با استفاده از این توانایی در صورت گم شدن گوشی میتوان دستگاه خویش را قفل و حتی برای آن پسورد گذاشت.
در کنار این گزینه Erase برای مواردی است که گوشی شما گم شده و می توانید با استفاده از این گزینه، اطلاعات حساسی که در گوشی دارید را پاک کنید. البته در صورتی میتوان از این توانایی بهره برد که گوشی به اینترنت متصل باشد. دارندگان گوشیهای آیفون هم می توانند از قابلیت «Find My iPhone» برای پیدا کردن دستگاه خود استفاده نمایند و اقدامات دیگری هم برای در امنیت نگه داشتن اطلاعات خود انجام دهند.
ثبت شناسه IMEI در همیاب از دیگر روش هایی است که سفارش می شود بعد از مفقودی یا به سرقت رفتن گوشی صورت گیرد چونکه همیاب ۲۴ یک سامانه کشوری برای ردیابی گوشیهای دزدیده شده است و این کار سبب می شود تا اطلاعات موبایل شما به کلانتری ها، بازرسی های مرزی، اصناف و اپراتورهای مخابراتی در سرتاسر کشور فرستاده شود و در صورت پیدا شدن آن، به شما اطلاع داده شود.
در کنار موارد گفته شده، تماس گرفتن با تلفن همراه از آسان ترین راه ها است؛ اگر گوشی شما گم شده باشد تماس گرفتن با آن می تواند سبب شود تا کسی در نزدیکی موبایل، آنرا پیدا کرده و به دستتان برساند. سامانه پیامکی اپراتورها به کاربران کمک می نماید تا موبایل گم شده یا دزدیده شده خویش را ردیابی کنند.
علاوه بر روش های گفته شده اپراتورهای تلفن همراه هم روش هایی را برای پیدا کردن گوشی گ شده یا به سرقت رفته عرضه کرده اند.
روش ردیابی گوشی در اپراتور اول تلفن همراه
درصورتی که مشترک اپراتور اول تلفن همراه باشید برای ردیابی گوشی مفقود شده یا به سرقت رفته می توانید شماره سریال گوشی مندرج بر روی جعبه گوشی را از راه خطوط دائمی همراه اول ارسال و سرویس ردیابی گوشی را فعال کنید.
پس از این اقدام سرویس ردیابی گوشی تا ۱۰ روز بعد از دریافت شماره سریال، به جست وجوی گوشی مفقودشده می پردازد و در انتها در صورت موفقیت در ردیابی گوشی، نتیجه را از راه پیامک به اطلاع مشترک می رساند تا مشترک سایر مراحل حقوقی را از راه مراجع ذی ربط پیگیری کند، اما درصورت عدم موفقیت در ردیابی، مشترک می تواند برای ردیابی مجدد گوشی خود اقدام و سرویس را باردیگر فعال کند.
برای فعال سازی سرویس ردیابی گوشی ضروری است از کد دستوری *۱۰*۲۱۴۱*سریال گوشی#، برای غیرفعال سازی این سرویس از کد *۱۰*۲۱۴۲# و برای دریافت راهنما از کد *۱۰*۲۱۴۳# بهره برد نکته قابل توجه اینست فعال سازی این طرح برای مشترکان اپراتور اول تلفن همراه مجانی است.
روش ردیابی گوشی در اپراتور دوم تلفن همراه
همچنین اگر کاربر مشترک اپراتور دوم تلفن همراه باشد و با این مساله (مفقود یا سرقت رفتن تلفن همراه) روبه رو شود. در مرحله اول باید سیمکارت خویش را مسدود کند که برای کار ضروری است با شماره ۷۰۰ یا ۷۰۳۳ (از خط اپراتور دوم تلفن همراه) یا ۰۹۳۷۷۰۰۰۰۰۰ یا ۰۹۳۷۷۰۳۳۰۰۰ (از سایر خطوط) تماس بگیرند و برای درخواست مسدود کردن سیمکارت اقدام نمایند.
با گذشت پنج روز بعد از مسدود شدن خط، کاربر کد #۶۱۰۱* را از یک خط این اپراتور شماره گیری می کند. آنگاه پیام هایی در رابطه با ضوابط استفاده از سرویس، تاییدیه کسر هزینه ثبت درخواست از اعتبار موجود در این سیمکارت، سیمکارت فعال در گوشی در زمان مفقودی، مراحل و مدت زمان مسدودی سیمکارت برایشان ارسال می شود؛ بعد از آن کافی است کاربر شماره سریال ۱۵ رقمی گوشی (درج شده روی جعبه گوشی) مفقودشده را وارد کند.
نکته قابل توجه اینست که درخواست ردیابی از راه این سامانه پیامکی صرفا باید از راه یک سیمکارت (به غیر از سیمکارت مورد درخواست ردیابی) صورت گیرد. همینطور برای ثبت درخواست ردیابی حداقل پنج روز باید از تاریخ مسدودی سیمکارت گذشته باشد. در صورتیکه مشترک قبل از پنج روز، اقدام نماید شماره موجود در گوشی مفقودی/مسروقه بعنوان سارق به مراجع قضایی اعلام می شود که سبب مردود شدن نتیجه ردیابی می شود.
پس از ثبت موفق شماره سریال گوشی پیامک (درخواست شما به ثبت رسید، پاسخ ظرف ۴۸ ساعت از راه پیامک ارسال خواهد شد) برای کاربر ارسال می شود که بعد از ۴۸ ساعت پیامکی حاوی نتیجه ردیابی دریافت می کند که این سرویس صرفا مثبت یا منفی بودن نتیجه ردیابی را مشخص می کند و عرضه اطلاعات هویتی در ارتباط با فرد استفاده کننده از گوشی مستلزم عرضه دستور قضایی است.
در مرحله بعد درصورتی که پاسخ مثبت باشد پیامکی در خصوص نتیجه ردیابی شامل تاریخ ردیابی برای کاربر ارسال می شود که در این صورت می تواند به مراجع قضایی رجوع و برای دریافت دستور قضایی مربوط اقدام نماید. البته کد پیگیری و تاریخ ردیابی باید حتما در نامه قضایی ذکر شود. حداکثر مهلت عرضه نامه مزبور به شرکت اپراتور دوم تلفن همراه(ایرانسل) ۶ ماه از تاریخ وصول پیامک است و در صورت منفی بودن پاسخ، کاربر می تواند حداقل پنج روز بعد از دریافت پیامک اول مجدداً درخواست ردیابی خویش را ثبت کند.
در پایان توجه به این نکته ضروریست که همه مراحل گفته شده زمانی می تواند موثر باید که گوشی از زمان مفقودی یا به سرقت رفته تا زمان برای مبادرت به ردیابی خاموش نشده باشد چون درآن شرایط تا وقتی که گوشی بار دیگر روشن شود، امکان ردیابی وجود ندارد.
منبع: azinic.ir
این مطلب آزینیک را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط آزینیک
نظرات خوانندگان آزینیک در مورد این مطلب