گزارش آزینیك؛
اکوسیستم فناوری کشور زیر سقف اینوتکس 2024
آزینیک: در نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۴ که از فردا ۱۸ اردیبهشت ماه شروع به کار می کند، ۳۰ رویداد علمی مختلف برگزار و از ۲۱ محصول نوآورانه شرکت های دانش بنیان رونمایی می شود.
خبرگزاری مهر، گروه دانش و فناوری؛ به همت فناوران و متخصصان ایرانی، ارتقا جایگاه فناوری و نوآوری ایران در یک دهه اخیر کاملا محسوس بوده به صورتی که به استناد آخرین گزارش شاخص جهانی نوآوری در میان کشورهایی که ظرف یک دهه گذشته بیشترین رشد و صعود را داشته اند، ایران با ۵۱ پله بیشترین صعود را از رتبه ۱۱۳ به رتبه ۶۲ داشته است. شاخصهای نوآوری و فناوری جهانی خروجی های خلاق، دانش و فناوری، پژوهش و سرمایه انسانی و پیچیدگی های کسب و کار را شامل می شود که ایران در دو شاخص پژوهش و سرمایه انسانی و پیچیدگی کسب و کار وضعیت خوبی دارد.
ایران با تولیدات نوآورانه و فناورانه خود قویتر از گذشته پا در زمینه رقابت های بین المللی گذاشته و نمایشگاه های بین المللی با گرایشات علمی و فناوری پل ارتباطی بین بازرگانان، فناوران، صنعت گران و محققین کشورهای متعدد است که علاوه بر عرضه دستاوردها و انجام مذاکرات تجاری پیرامون آنها، اطلاعات متعدد در زمینه قیمت های رقابتی در سطح جهانی، آخرین استانداردهای کیفی، آخرین پیشرفت های صنعتی، دستاوردهای پژوهش علمی و ایده های اقتصادی - تکنولوژیکی در این نمایشگاه ها مورد تبادل قرار می گیرند.
در همین راستا پارک فناوری پردیس از سال ۱۳۹۰ نمایشگاه بین المللی نوآوری و فناوری اینوتکس را با حضور شرکتهای بین المللی و با اهداف سرمایه گذاری، مشارکت و همکاری بین شرکتهای فناور و استارتاپ های داخلی و بین المللی و گفتگو و شبکه سازی بین فعالان اکوسیستم نوآوری و فناوری برگزار می نماید. سال جاری هم شاهد برگزاری سیزدهمین دوره نمایشگاه اینوتکس خواهیم بود. در این نمایشگاه علاوه بر معرفی فناوری های روز به صنایع بزرگ و متوسط، مشتریان محصولات فناورانه به تولیدکنندگان متصل و سرمایه گذاران با فرصت های سرمایه گذاری در طرح های فناورانه یا استارتاپ ها آشنا می شوند.
اینوتکس ۲۰۲۴؛ زیست بوم نوآوری و فناوری زیر یک سقف
به منظور تشریح جزئیات برگزاری اینوتکس ۲۰۲۴ با سجاد عباسی فشمی دبیر نمایشگاه اینوتکس و مدیر اداره کل ترویج و توسعه خوشه های نوآوری پارک فناوری پردیس گفت و گو کردیم. او ضمن اشاره به این که سیزدهمین نمایشگاه اینوتکس سال جاری همزمان با نخستین رویداد و نمایشگاه صنایع خلاق کشور با عنوان مانوین ۱۸ تا ۲۱ اردبیهشت ماه ۱۴۰۳ در پارک فناوری پردیس برگزار می شود، اظهار نمود: نمایشگاه اینوتکس با شعار زیست بوم نوآوری و فناوری زیر یک سقف در تلاش است بتواند همه تاثیرگذاران کلیدی و بازیگران اصلی حوزه نوآوری و فناوری کشور را از شرکتهای دانش بنیان تا استارتاپ ها و از شرکتهای سرمایه گذاری تا پارک های علم و فناوری دور هم جمع کند.
۳۰ رویداد علمی و فناورانه در اینوتکس ۲۰۲۴ برگزار می شود
دبیر نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۴ اضافه کرد: در این دوره میزبان ۳ گروه هستیم؛ نخست شرکتهای فناور، استارت اپی و نوپا و شرکتهای صنعتی بزرگ، گروه دوم سرمایه گذاران و گروه سوم نهادها و سازمان ها شامل نهادهای دولتی و حاکمیتی. اینوتکس صرفا یک نمایشگاه نیست و نزدیک به ۳۰ رویداد مختلف در کنار اینوتکس برگزار می گردد. هر ساله تلاش می نماییم هم به غنای رویدادها و هم به شمولیت آن افزوده شود. سال جاری برای نخستین بار به منظور ایجاد رابطه بیشتر بین شرکتهای فناور با دانشگاه ها رویدادی با عنوان «ریسرچ پیچ - جشنواره پژوهش های کاربردی مسئله محور» برگزار می گردد. در این رویداد مسائل واقعی از شرکتهای فناور دریافت می شود و پژوهشگران جوان در دانشگاه ها که رساله تحصیلات تکمیلی و یا طرح تحقیقاتی شأن در رابطه با آن مبحث است، با یکدیگر مرتبط می شوند.
مذاکره صاحبان کسب و کار و شرکتهای نوپا برای جذب سرمایه
فشمی اتصال صنایع به شرکتهای فناور در جهت رفع نیاز صنایع را یکی دیگر از برنامه های جانبی این نمایشگاه عنوان نمود و اظهار داشت: «کافه سرمایه اینوتکس» از دیگر رویدادهای این نمایشگاه به حساب می آید که در این رویداد کسب و کارها هم از راه اعطای سهام و هم به صورت غیرسهامی (بدهی) می توانند تأمین مالی کنند. کافه سرمایه فرصتی برای صاحبان کسب و کار و بخصوص شرکتهای نوپا جهت جذب منابع مالی و مذاکره با سرمایه گذاران و ایجاد شبکه های ارتباطی بین اجزا و افراد فعال در این عرصه با برگزاری جلسات B۲B است. شرکت کنندگان در این رویداد، با عنایت به میزان سرمایه مورد نیاز و حوزه فعالیت و خدمات خود، به سرمایه گذاران متناظر معرفی شده و جلسات ویژه ای برای آنها ترتیب داده خواهد شد.
محور اصلی نمایشگاه سال جاری اقتصاد نوآوری است / حضور ۴۰۰ شرکت فناور و نوآور
وی با بیان این که در اینوتکس ۲۰۲۴ بیشتر از ۴۰۰ شرکت فناور و مجموعه نوآور حضور دارند، اضافه کرد: سال جاری ظرفیت پذیرش در نمایشگاه حدود ۴۰ درصد افزوده شد و محوریت اصلی این دوره از نمایشگاه را حوزه «اقتصاد نوآوری» قرار دادیم و بنابراین همه شرکتهای حاضر در اینوتکس ۲۰۲۴ مرحله ارزیابی ما را سپری کرده اند.
دبیر نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۴ با بیان این مطلب که حدود ۳۰ درصد مشارکت کنندگان سال جاری استارتاپ ها و شرکتهای نوپای کوچک هستند، تصریح کرد: حدود ۱۵ درصد هم شرکتهای سرمایه گذاری و مابقی را پارک های دانش و فناوری، شتاب دهنده ها، مراکز رشد و … می سازند. در واقع تلاش کردیم شعار اکوسیستم زیر یک سقف را با تجمیع مجموعه های مؤثر در حوزه نوآوری و فناوری محقق نماییم. سال جاری در قسمت بین الملل با عنایت به شرایطی که پیش آمد، غرفه ای از کشورهای خارجی نداریم اما رویدادهای بین المللی داریم.
اینوتکس ۲۰۲۴ میزبان ۱۵ شرکت فناور روسیه
فشمی افزود: به صورت مثال روز سوم نمایشگاه اینوتکس میزبان سازمان جهانی تبلیغات هستیم و رویداد ویژه ای با حضور رؤسای انجمن های تبلیغات دیجیتال و افراد خبره در این عرصه از کشورهای مختلف همچون کانادا، هلند، مالزی، ترکیه، روسیه و … برگزار می گردد. همینطور سال جاری میزبان یک هیأت تجاری از روسیه هستیم و ۱۵ شرکت فناور روسیه از مرکز تجارت جهانی روسیه از نمایشگاه بازدید خواهند داشت و جلسات متناظر تجاری بین شرکتهای ایرانی و شرکتهای روس برگزار می گردد. همینطور در قسمت بین الملل میزان ۱۵ مجموعه مخترعانه از کشور آفریقای جنوبی هم هستیم.
۲۱ محصول نوآور در «پاویون پیشگام» رونمایی می شود
وی ضمن اشاره به این که برخلاف سالهای گذشته که بیشتر استارتاپ هایی که خدمات نوآورانه داشتند در نمایشگاه حضور داشتند، سال جاری تمرکز بر عرضه محصولات نوآورانه در اینوتکس ۲۰۲۴ است و بخش عمده ای از شرکت ها محصول فناورانه و نوآورانه دارند، اظهار داشت: در همین ارتباط بخشی تحت عنوان «پاویون پیشگام» را به منظور عرضه جدید ترین محصولات نوآورانه و آخرین تکنولوژی های شرکتهای دانش بنیان و فناور ایرانی بوجود آورده ایم و مقرر است چندین محصول برای نخستین بار رونمایی شوند. در قسمت رونمایی، بیشتر از ۱۰۰ محصول ثبت درخواست شد که پس از ارزیابی ها نهایتا ۲۱ محصول در حوزه های سلامت و پزشکی، برق و انرژی، تجهیزات حوزه کشاورزی، هوش مصنوعی و … در قسمت پاویون پیشگام حضور دارند.
دبیر نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۴ اعلام نمود که در روز اول اینوتکس ۳ محصول با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور و چندین محصول دیگر احتمالا روز آخر نمایشگاه با حضور دکتر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی رونمایی خواهد شد.
به گزارش آزینیک به نقل از مهر، اینوتکس ۲۰۲۴ در سه بخش نمایشگاهی، رویدادهای تجاری و ترویجی و رویدادهای آنلاین برگزار می گردد که در قسمت نمایشگاهی، بازیگرانی که به نحوی در زیست بوم نوآوری و فناوری کشور فعال می باشند، حضور خواهند داشت که میتوان به شرکتهای فناور و دانش بنیان، استارتاپ ها، شتاب دهنده ها و مراکز رشد، منتورها و مشاوران، مخترعان، پارک های فناوری، دانشگاه ها و مراکز پژوهشی اشاره نمود. رویدادهای «معرکه»، «کافه سرمایه»، «ریسرچ پیچ»، «استیج اینوتکس»، «برگزاری پاویون منتورها و مشاوران»، «ریورس پیچ»، «نکستیشن»، «هاکا مستر»، «فروم حکمرانی اینوتکس»، اولین همایش «ادز آپ»، از بخش های جانبی اینوتکس ۲۰۲۴ به حساب می آید که در ادامه به تفکیک و تفصیل در رابطه با جزئیات این رویدادها توضیح داده شده است.
ایده ها و کسب و کارها در رویداد «معرکه» معرفی می شوند
امسال برای دومین دوره مقرر است رویداد معرکه در سیزدهمین رویداد بین المللی اینوتکس برگزار گردد. رویدادی که این فرصت را برای تیم های استارتاپی بوجود می آورد تا ایده یا کسب و کار خویش را معرفی کنند. تیم محتوایی این رویداد مبادرت به تولید محتوای تخصصی برای استارتاپ ها کرده است و طی قراردادی با پلت فرم های شتابدهی، آموزش پیش شتابدهی به صورت ویژه در معرکه اضافه می شود.
از سوی دیگر مقرر شده است، محتوای معرفی استارتاپ های حاضر در معرکه به صندوق های سرمایه گذاری عرضه شود و معرکه پلی بین استارتاپ و سرمایه گذاران باشد. ترجمه یا زیرنویس عرضه کسب و کارها در معرکه به زبان انگلیسی و عربی و انتشار آنها در رسانه مجله اقتصاد دیجیتال ایران «آیدیا» یکی دیگر از اقداماتی است که سال جاری برای نخستین بار صورت خواهد گرفت.
بررسی چالش ها و مسائل اکوسیستم نوآوری کشور در رویداد «استیج»
هفتمین رویداد استیج اینوتکس که از معتبرترین کنفرانس های استارتاپی کشور است، در اینوتکس ۲۰۲۴ میزبان صدها فعال استارتاپی و علاقه مندان حوزه نوآوری خواهد بود. این رویداد با هدف تعامل و گفتگو میان فعالان استارتاپی، علاقمندان به حوزه های فناورانه و نوآورانه، نخبگان فناوری، نهادهای ذی نفع حاکمیتی، کارآفرینان و صنعتگران نوآور بوجود آمده و سالانه میزبان ده ها صاحب نظر در حوزه های متعدد استارتاپی است.
استیج سال جاری علاوه بر بررسی ترندها و فناوری های نوظهور پدید آمده در حوزه فناوری کشور، به نقش و رویکرد شرکت ها و هولدینگ های بزرگ صنعتی و برنامه های نوآوری این شرکت ها خواهد پرداخت. موضوعات استیج بیشتر از هر چیز به مسائل روز اکوسیستم استارتاپی معطوف شده است. مرور مهم ترین وقایع اکوسیستم استارتاپی در سالی که گذشت، بررسی و تحلیل وقایع و رویدادهای اکوسیستم نوآوری، بررسی چالش ها و مسائل اکوسیستم نوآوری کشور و هوش مصنوعی و آینده از مهم ترین برنامه استیج اینوتکس ۲۰۲۴ به حساب می آید.
در این رویداد به بررسی مواردی چون، «دیفای از رؤیا تا واقعیت»، «نقش و رویکرد شرکت ها و هولدینگ های بزرگ صنعتی در اکوسیستم نوآوری»، «آنچه که باید استارتاپ ها از شرکتهای بزرگ یاد بگیرند» و «نقش و رویکرد دانشگاه در نزدیک ساختن شرکتهای سنتی با فضای نوآوری و استارتاپی» هم پرداخته می شود.
رفع مسائل کسب و کار و توسعه ایده استارتاپی در پاویون مشاوران
نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۴ سال جاری شاهد استقرار پاویون منتورها و مشاوران با حضور بیشتر از ۴۰ مشاوره و منتور متخصص از سراسر کشور جهت کمک به رفع مسائل کسب و کار و توسعه ایده استارتاپی است. سال جاری همانند دوره گذشته، منتورها در بخشهای اصلی تقسیم بندی شده اند و بر مبنای مهارت ها و حوزه های تخصصی منتورها، جلسات مشاوره برنامه ریزی و اجرا خواهد شد. برای مثال در حوزه بازاریابی، مخاطبان حوزه های مختلف عرضه شده در حوزه بازاریابی را رصد کرده و متناسب با نیازشان مشاور مورد نظر خویش را انتخاب می کنند و درخواست رزرو وقت مشاوره خویش را ارسال می کنند تا در ایام نمایشگاه برپایه اطلاع رسانی که صورت می گیرد، با منتور منتخب خود گفتگو کنند.
در این دوره از برگزاری پاویون منتورها و مشاوران، در ۱۸ حوزه تخصصی مدل و توسعه کسب و کار، فنی و برنامه نویسی، اینترنت اشیا، سلامت، منابع انسانی، ارزش گذاری و سرمایه گذاری، فین تک و اینشورتک، فناوری های همگرا، روابط عمومی، بازاریابی، فناوری بلاکچین، تیم سازی، رهبری، استراتژی، مدیریت محصول، رابط کاربری، تجربه کاربری، هوش مصنوعی، حقوقی، مجوزها، صادرات، طراحی صنعتی و برندینگ به مخاطبان مشاوره عرضه خواهد شد.
حل چالش ها و نیازهای صنایع به کمک فناوران داخلی در «ریورس پیچ»
همزمان با برگزاری سیزدهمین نمایشگاه بین المللی اینوتکس، ۴ رویداد تخصصی ریورس پیچ در حوزه های هوشمندسازی صنعت گلخانه، صنعت فولاد، شبکه سازی هدف گرا و صنایع شیمیایی برگزار می گردد. در این رویداد از یک طرف صنعت گران و شرکتهای مختلف چالش ها و نیازمندی های خویش را مطرح می کنند و از سوی دیگر شرکتهای فناور و دانش بنیان و کسانی که توانایی حل این نیازها را دارند، راهکارهای خویش را متناسب با نیاز مطرح شده عرضه خواهند داد.
بررسی آینده بازارها در «ایستگاه آینده»
رویداد نکستیشن با حضور بیشتر از ۱۰۰ تن از فعالان حوزه نوآوری و فناوری به آینده بازارها و صنعت هایی چون لندتک، لجستیک، هوش مصنوعی، خرده فروشی و بلاکچین می پردازد و نقش متغیرهایی چون نسل زد و برند کارفرمایی در این آینده می پردازد.
پنل هایی چون «شرکت های بزرگ و آینده اکوسیستم»، «آماده شدن شرکت ها برای تحولات ۵ سال آینده»، «بازاریابی و مخاطب شناسی»، «ترندشناسی فناوری» و «لجستیک و آینده آن» از مهم ترین برنامه هایی است که با حضور میهمانان و سخنرانان شناخته شده و مدیران ارشد شرکتهای بزرگ اقتصاد کشور روی استیج نکستیشن برگزار می شود. در روز دوم نکستیشن مدیران میانی و ارشد و تصمیم گیرندگان کسب وکارهای نوآور و استارتاپی در رابطه با همکاری با صنایع بزرگ در آینده نزدیک، تحولات صنایع مادر همچون غذا، دارو، معدن و حمل و نقل و خرده فروشی و نقش اکوسیستم استارتاپی در این تحولات به بحث و تبادل نظر خواهند پرداخت.
آماده سازی نسل زد برای ورود به دنیای نوآوری بررسی می شود
بررسی نقش شرکتهای مشاوره و تحلیلگران کسب و کار در آینده اکوسیستم نوآوری، پرورش و آماده سازی نسل زد برای ورود به دنیای کسب وکارهای نوآور، بازخوانی نقش وی سی ها در اکوسیستم نوآوری و سناریوهای آینده صنعت سرمایه گذاری خطرپذیر در ایران و بررسی کارنامه شرکتهای بزرگ در اکوسیستم استارتاپی و آینده پیش روی آنها در پیوند با مفهوم نوآوری موضوع هایی هستند که در پنل های روز سوم استیج نکستیشن به آنها پرداخته خواهد شد.
«هاکا مستر» دروازه ای برای ورود به دنیای نوآوری و خلق ایده
رویداد چهار روزه هاکا مستر هم با عرضه ۸ کارگاه آموزشی و ۴ پنل تخصصی برای آشنایی شرکت کنندگان با مفاهیم کلیدی و ابزارهای پیشرفته برای تبدیل ایده به حقیقت در زمانی کوتاه برگزار می گردد. آشنایی با مهم ترین روش های توسعه سریع برنامه نویسی سرور، پنل انتقال دانش و تجربه مدیران، فرصت ها و قواعد جذب سرمایه، هنر عرضه به داور و سرمایه گذاران، پنل انتقال تجربه مدیران نوآوری صنایع و سرمایه گذاران هم از دیگر برنامه های این رویداد است.
در یکی از این کارگاه ها مخاطبان با روشهای فنی جذب مشتری آشنا خواهند شد و یاد می گیرند که چگونه با استفاده از روش های خلاقانه و نوین، مشتریان را به ایده تان جذب کنید و ریسک استارتاپ خویش را کاهش دهید. شرکت کنندگان در این برنامه مهارت استفاده از ابزارهای نوآورانه را در تبدیل ایده های خود به حقیقت در زمانی کوتاه آموخته و به انتقال دانش و تجربه با یکدیگر می پردازند.
پارامترهای تأثیرگذار بر آینده تنظیم گری در «فروم حکمرانی» بررسی می شود
فروم حکمرانی اینوتکس ۲۰۲۴ با حضور بیشتر از ۳۰ نماینده از بخش خصوصی و دولتی برگزار می گردد. مقرر است در این رویداد به موضوعات فناوری و نوآوری از زاویه دید حکمرانی پرداخته و روندهای جهانی به روز این حوزه بررسی شود.
تنظیم گری، حقوق رقابت در حوزه های نوآورانه، نقش فناوری در حکمرانی و… هم از مباحثی هستند که نمایندگان بخش دولتی و خصوصی در فروم حکمرانی از آن صحبت می کنند. در پنل های تخصصی این رویداد موضوعات «رسانه قدرتمند و نقش آن در تنظیم گری»، «بازخوانی تجربه اپل»، «تنظیم گری و قانون گذاری اکوسیستم های نوآوری»، «چرا نوآوران باید مسئولیت بپذیرد؟»، «نوآوری در خاورمیانه و اهم چالش های فعلی حکمرانی در فضای اقتصاد دیجیتال»، «رکن چهارم یا کتک خور از همه طرف» که مبحث آن نقش رسانه در تنظیم گری است، «دبی چطور نوآوری را به پیش می برد؟» مورد بررسی قرار می گیرد.
«تقلب، سایبربولی، کلاه برداری های دیجیتال با حضور شناخته شده ترین پلت فرم های ایرانی»، «دولت ها و نوآوری در ایران»، «کارزارهای نوآورانه و آی سی تی استارتاپ، نوآفرین» و «یک سیاهه بلند» از دیگر پنل های تخصصی است که در این رویداد میتوان به آن اشاره نمود.
«ادز آپ» به بررسی چالش های تبلیغات دیجیتال در ایران می پردازد
همایش ادز آپ هم ۲۱ اردیبهشت ماه با عرضه چهار پنل تخصصی با حضور بیشتر از ۲۰ نفر از فعالان تبلیغات دیجیتال برگزار می گردد و هر کدام به یکی از چالش ها و موضوعات روز این صنعت می پردازند. وضعیت تبلیغات دیجیتال در ایران، بررسی نقش گوگل در تبلیغات دیجیتال و تاثیر تحریم ها بر این حوزه، مسئله تقلب در تبلیغات از پنل های تخصصی این رویداد به حساب می آید.
منبع: azinic.ir
این مطلب آزینیک را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط آزینیک
نظرات خوانندگان آزینیک در مورد این مطلب