حاوی گرافن؛

توسعه دستگاه تشخیص بر بالین برای شناسایی پارکینسون و آلزایمر

توسعه دستگاه تشخیص بر بالین برای شناسایی پارکینسون و آلزایمر

آزینیک: یک استارت آپ بتازگی امتیاز توسعه فناوری نوعی سنسور حاوی گرافن را از دانشگاه کالیفرنیا دریافت کرده که می توان از آن برای شناسایی نشانگرهای زیستی بیماری پارکینسون استفاده نمود.



به گزارش آزینیک به نقل از مهر، راتشنا لال از پژوهشگران این پروژه در دانشگاه کالیفرنیا می گوید: این سامانه تشخیصی قابل حمل را می توان در خانه و بصورت تشخیص بر بالین (Point Of Care Test) استفاده نمود. این فناوری برای کلینیک ها و خانه های سالمندان بمنظور رصد بیماریهای عصبی قابل استفاده می باشد.
اگر آزمایشات مستمر روی این فناوری نتایج مثبتی را به همراه داشته باشد، این شرکت می خواهد از سازمان غذا و داروی آمریکا بخواهد تا در چند ماه آتی این دستگاه را جهت استفاده تایید کند و در مدت یک سال این دستگاه به بازار ارائه شود.
بیماری پارکینسون توسط توده های پروتئین آلفا سینوکلین در مغز مشخص شده است که برای سلول های مغزی سمی است و تصور می شود نقش مهمی در ایجاد بیماری دارند. همین طور تصور می شود که این توده های پروتئین سمی در بیماری آلزایمر دخیل هستند، که توسط توده های پروتئین آمیلوئید بتا و تاو مشخص شده است.
این پروتئین های سمی را می توان در مایعی که مغز را احاطه کرده است (به نام مایع مغزی نخاعی یا CSF) تشخیص داد، اما جمع آوری این مایع برای بیماران تهاجمی و دشوار است. در اینجا، یک تیم بین المللی از دانشمندان از نتایج کار خود برای پیشبرد آزمایشی استفاده کردند که می تواند این نشانگرهای زیستی بیماری را به روش های کمتر تهاجمی اندازه گیری نماید.
محققان این پروژه می گویند که هدف ما تشخیص فیزیولوژیکی آمیلوئید بتا، تاو و آلفا سینوکلین از بزاق، ادرار و سایر بیوفلوئیدها است.
برای این منظور، پژوهشگران از فناوری هایی که قبلاً برای شناسایی کرونا استفاده شده، بهره بردند. این فناوری اساساً از یک لایه نازک از گرافن وصل شده به سه الکترود تشکیل شده است. دو الکترود متصل به انتهای مثبت یا منفی یک باتری، و یک الکترود به اصطلاح دروازه سوم اجازه می دهد تا یک جریان الکتریکی بین دو الکترود دیگر جریان یابد.
پروب های تخصصی متصل به الکترود دروازه هستند که برای تشخیص مولکول هدف طراحی شده اند. هنگامی که پروب به هدف خود متصل می شود، میزان برقی را که می تواند در سراسر الکترودها جریان یابد تغییر می دهد. این تغییر در جریان الکتریکی را می توان ازطریق یک کامپیوتر تشخیص داده و برای محاسبه غلظت مولکول هدف از آن استفاده نمود.
برای پروب های مولکولی، این سیستم از آپتامرها استفاده می نماید، که رشته های DNA منفرد مانند اریگامی به شکل خاصی هستند که به آنها امکان اتصال به هدف را می دهد.
در آزمایشات با بهره گیری از پروتئین های مصنوعی، پژوهشگران نشان دادند که این مجموعه می تواند آلفا سینوکلین، تاو و بتا آمیلوئید را تشخیص دهد. برای آلفا سینوکلین بطور خاص، این سیستم می تواند پروتئین را در غلظت های ۱۰ فنتومولار (کمتر از یک تریلیون مول) تشخیص دهد.


منبع:

1402/09/24
21:09:32
0.0 / 5
305
تگهای خبر: باتری , دانشگاه , فناوری , كامپیوتر
این مطلب آزینیک را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط آزینیک
نظرات خوانندگان آزینیک در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۱
آزینیک