رییس اداره سلامت گوش وزارت بهداشت اعلام كرد
اصوات شدید عامل ابتلای 17 درصد مردم به وزوز گوش
آزینیک: به گزارش آزینیک، رئیس اداره سلامت گوش دفتر مدیریت بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت اظهار داشت: عامل ابتلای ۱۷ درصد مردم به وزوز گوش مواجهه با اصوات شدید می باشد.
به گزارش آزینیک به نقل از ایسنا، دکتر سعید محمودیان در آستانه روز جهانی کم شنوایی اظهار داشت: گوش دادن به اصوات بلند و یا ناایمن و صدمه زا می تواند صدمات جدی ایجاد نماید و یکی از ریسک فاکتورها یا عوامل خطر جدی صدمه به گوش و شنوایی، صدای بلند است که عامل اصلی وزوز گوش هم همین مسئله است. الان مواجهه گوش با اصوات شدید عامل ۱۷ درصد از ابتلای مردم به وزوز گوش در جامعه است.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ایران و مرکز تحقیقات گوش و حلق و بینی بیمارستان حضرت رسوال اکرم (ص) عنوان کرد: از هر دو جوان هم اکنون یک نفر در معرض خطر کم شنوایی است که دلیل عمده اش در تمام جهان، گوش دادن ناایمن به اصوات است.
وی افزود: استفاده از هندزفری، دستگاه ها و یارانه های شخصی، ام پی تری پلیرها با اصوات بلند در مدت طولانی به گوش آسیب می زند و این معضل آمار کم شنوایی را در جامعه بالا برده است.
محمودیان با بیان اینکه اگر افراد به این مسئله توجه نکنند، خطر کم شنوایی در آنها جدی خواهد بود و وقتی سلول های شنوایی آسیب دید برای درمان دیر است، اظهار داشت: روز جهانی شنوایی هر سال در سوم مارس به ابتکار سازمان جهانی بهداشت برای افزایش آگاهی در مورد چگونگی جلوگیری از ناشنوایی و کم شنوایی و ترویج مراقبت های سلامت گوش و شنوایی در جهان برگزار می گردد.
کم شنوایی، رتبه سوم بار بیماری ها
محمودیان خاطرنشان کرد: بار منتسب به بیماری های کم شنوایی در جهان هر سال رو به افزایش است و در سالهای اخیر بار این بیماری در جهان به رتبه سوم ارتقا پیدا کرده و به این معناست که باوجود تمام تمهیدات بهداشتی و پیشرفت در کنترل بیماری ها ولی متاسفانه نرخ شیوع کم شنوایی در کشورهای مختلف به سرعت در حال افزایش می باشد.
این استادیار دانشگاه اضافه کرد: به صورتی که سازمان جهانی بهداشت اعلام نموده باوجود اینکه هم اکنون حدود ۴۸۰ میلیون نفر در جهان مبتلا به کم شنوایی شدید تا عمیق هستند، این میزان تا سال ۲۰۵۰ به بیشتر از ۲ میلیارد نفر ارتقا می یابد.
کم شنوایی معلولیت خاموش
محمودیان بیان نمود: متاسفانه اغلب کودکان، نوجوانان و جوانان در معرض خطر کم شنوایی هستند. از کم شنوایی بعنوان یک نوع معلولیت خاموش نام می برند؛ به صورتی که افراد ابتدا خیلی متوجه کم شنوایی خود نمی شوند و رهایش می کنند ولی پس از اینکه زندگی آنها بشدت تحت تأثیر قرار می گیرد، متوجه کم شنوایی خود می شوند که آن زمان برای درمان دیر است.
رئیس اداره سلامت گوش وزارت بهداشت اظهار داشت: سازمان بهداشت جهانی این مورد را بعنوان یک تهدید در سلامت عمومی مردم تلقی کرده است و کشورها را به شکلی ملزم کرده که برنامه های سلامت گوش و شنوایی و مراقبت هایش را در نظام سلامت خود ادغام و به آن رسیدگی کنند.
شعار سال برای روز جهانی کم شنوایی
وی افزود: هر سال یک شعار از سوی این سازمان در این خصوص مطرح می شود که شعار سال جاری «مراقبت از گوش و شنوایی برای همه؛ بیایید آنرا به حقیقت تبدیل کنیم» است و بروشورها، پوسترها و اینفوگراف های مختلف در مورد مراقبت شنوایی و سلامت گوش و پیام ها و محتواهای این روز به دانشگاه های مختلف کشور ارسال و ابلاغ گردیده است.
محمودیان تصریح کرد: پزشکان و مراقبان سلامت باید این مورد را بین آحاد مردم اشاعه دهند تا مردم در جریان سلامت گوش قرار گرفته و بیشتر به این مسئله توجه نمایند تا بیشتر بتوانیم جلوی بار این بیماری را بگیریم.
عضو مرکز تحقیقات گوش و حلق و بینی بیمارستان حضورت رسوال اکرم (ص) اظهار داشت: روز جهانی شنوایی در سال ۱۴۰۱ بر اهمیت ادغام مراقبت های گوش و شنوایی در نظام مراقبت های اولیه تصریح داشته و بعنوان یک جزء ضروری از پوشش سلامت همگانی روی آن تاکید ویژه دارد.
وی بیان نمود: در پیام هایی که سال جاری از جانب سازمان بهداشت جهانی اعلام شده، آمده است مشکلات گوش و شنوایی یکی از شایع ترین مشکلاتی است که سلامت جامعه را تهدید می کند و جامعه در همه گروههای سنی با آن مواجه می باشد.
وی با بیان اینکه بیشتر از ۶۰ درصد از موارد کم شنوایی را می توانیم در سطح مراقبت های اولیه شناسایی کرده و تحت درمان قرار دهیم، خاطرنشان کرد: ادغام مراقبت های شنوایی و گوش در نظام خدمات اولیه سلامت از راه آموزش و ظرفیت سازی سلامت گوش و شنوایی در سطح PHC امکانپذیر است.
محمودیان تصریح کرد: ادغام برنامه سلامت شنوایی در نظام سلامت پایه کشور کاملا دسترسی عدالت محور را برای همه مردم میسر می کند. چونکه ایران یکی از پیشروترین کشورهاست که در اقصی نقاط روستاهای آن مراکز بهداشتی، درمانی وجود دارند و ظرفیت برنامه سلامت گوش هم در این شبکه لحاظ شده است.
ایران در منطقه منحصر به فرد است
عضو مرکز تحقیقات گوش و حلق و بینی بیمارستان حضرت رسوال اکرم (ص) اظهار داشت: ابلاغ این ادغام در کشور ایران در میان ۲۲ کشورهای منطقه شرق مدیترانه (امرو) منحصر به فرد است.
بنابر اعلام وبدا، وی با بیان اینکه کتاب ها، دستورالعمل ها و راهنماهای آموزشی جدید توسط وزارت بهداشت تدوین و به همه دانشگاه ها و مراکز بهداشتی و درمانی ابلاغ گردیده است، عنوان کرد: در اهداف سال جاری روز جهانی شنوایی، توجه تصمیم گیرندگان، دولت ها و گروههای جامعه مدنی به سفارش های سازمان جهانی بهداشت برای ادغام برنامه مراقبت های گوش در نظام سلامت به شکل جدی تاکید گردیده است.
رئیس اداره سلامت گوش وزارت بهداشت با تکیه بر اینکه مردم باید اهمیت مراقبت از گوش را متوجه شده و حداقل سالی یک مرتبه به چکاپ سلامت گوش و شنوایی خود بپردازند، اظهار داشت: پزشکان، متخصصان و مراقبان بهداشت هم لازم است توجه بیشتری به سلامت گوش و شنوایی افراد داشته باشند.
منبع: آزینیك
این مطلب آزینیک را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط آزینیک
نظرات خوانندگان آزینیک در مورد این مطلب