در گفت وگو با آزینیك اعلام شد

افزایش مصرف آنتی بیوتیک در کشور

افزایش مصرف آنتی بیوتیک در کشور

به گزارش آزینیک، مشاور رئیس سازمان غذا و دارو درباره ی کمبود آنتی بیوتیک ها، با تأکید بر این که مقدار عرضه و تقاضا در آنتی بیوتیک های اطفال متناسب نیست، اظهار داشت: سازمان غذا و دارو درحال برنامه ریزی است که باردیگر تناسب عرضه و تقاضا را برقرار کند و تا 15 روز آینده بتوانیم دسترسی پایداری را برای بیماران ایجاد نماییم.



دکتر سجاد اسماعیلی در گفت و گو با ایسنا، درباره ی چرایی کمبود برخی آنتی بیوتیک های اطفال در کشور، اظهار داشت: بتازگی بر اساس گزارش هایی که از معاونت های غذا و دارو در استانهای مختلف رسیده است، گرفتار یکسری کمبودهایی در بحث آنتی بیوتیک های مورد نیاز برای اطفال هستیم که عمدتاً در حوزه سوسپانسیون و شربت های مورد نیاز آنهاست. از زمان اعلام این کمبودها، هماهنگی های لازم برای تامین سریع این آنتی بیوتیک ها در دستور کار قرار گرفت و این برنامه ریزی در حال انجام می باشد.
لزوم تعهد تولیدکنندگان برای تولید آنتی بیوتیک اطفالبرنامه ریزی برای واردات در صورت نیاز
وی اضافه کرد: جلسات مختلفی با شرکت های تولیدکننده آنتی بیوتیک ها برگزار شده و طی هفته آتی تعهدات لازم برای تامین آنتی بیوتیک از آنها دریافت خواهد شد. در صورتی هم که تا آخر سال تولید داخلی کفاف تامین آنتی بیوتیک های اطفال مورد نیاز کشور را ندهد، سازمان غذا و دارو به سرعت برای واردات مابقی نیاز کشور در این عرصه، برنامه ریزی می کند. این واردات، هم در حوزه مواد اولیه مورد نیاز تولید آنتی بیوتیک خواهد بود و هم در حوزه محصول نهایی. بطوریکه اگر تولیدکنندگان مواد اولیه، نتوانند مواد اولیه مورد نیاز تولید آنتی بیوتیک ها را به میزان کافی تامین کنند، در حوزه ماده اولیه واردات به انجام می رسد و همین طور اگر تولید محصول نهایی آنتی بیوتیک هم کفاف بازار را ندهد، در حوزه محصول نهایی هم واردات را انجام خواهیم داد.

اسماعیلی با اعلان اینکه برنامه ریزی برای واردات در زمینه آنتی بیوتیک های اطفال و مواد اولیه آن، به تعهدات تولیدکنندگان و تامین بموقع آن بستگی دارد و این که بتوانند نیاز بازار کشور را پاسخ دهند، اظهار داشت: برای اینکه وظیفه ما این است که با تامین دارو به نیاز بازار پاسخ دهیم؛ حال چه بوسیله تولید داخل و چه بوسیله واردات. البته محوریت ما تولید داخلی است، اما اگر تولید داخل بهر دلیلی نتواند این نیاز را برای ما برآورده کند، مجبوریم که بوسیله واردات داروی مورد نیاز کشور را تامین نماییم و برنامه ریزی ها در حال انجام می باشد.

در همین زمینه بخوانید:
کمبود برخی آنتی بیوتیک ها در آستانه فصل سرد
علت کمبود مقطعی آنتی بیوتیک ها
دسترسی پایدار به آنتی بیوتیک های اطفال تا ۱۵ روز آتی
وی افزود: در عین حال برنامه ریزی هایی هم در حوزه سازماندهی توزیع آنتی بیوتیک ها در حال انجام می باشد تا بتوانیم بازار آنرا ساماندهی نماییم تا بتوانیم این نوید را بدهیم که تا ۱۵ روز آینده بتوانیم دسترسی پایداری را در حوزه آنتی بیوتیک های اطفال برای بیماران و کودکانی که به این داروها نیاز دارند، ایجاد نماییم. سازماندهی توزیع آنتی بیوتیک های اطفال در حال انجام می باشد. البته حالا هم توزیع می شود، اما از آنجا که مقدار عرضه و تقاضا متناسب نیست و گاهی الگوی تجویز نادرست است و مصرف بالا رفته است، برای سازماندهی برنامه ریزی می نماییم.

مشاور رئیس سازمان غذا و دارو، اظهار داشت: ما در نیمه اول ۱۴۰۰ شاهد بودیم که پیک های کرونا سنگین بود و بیماران عمدتاً بستری می شدند و در نتیجه رژیمِ درمانی بستری متفاوت بود. در صورتیکه در سال ۱۴۰۱ با واکسیناسیون گسترده ای که انجام شد، عمده بیمارانی که به کرونا مبتلا شدند، بصورت سرپایی مداوا شدند و در درمان سرپایی هم شاهد این هستیم که به طور گسترده آنتی بیوتیک برای بیماران تجویز شده که این مساله مصرف را هم در حوزه آنتی بیوتیک های تزریقی و هم در شربت های آنتی بیوتیک اطفال افزایش داده است. طبیعتا تناسب این عرضه و تقاضا جابجا شده است. حال سازمان غذا و دارو درحال برنامه ریزی است که باردیگر تناسب عرضه و تقاضا را برقرار کند تا طی ۱۵ روز آینده بتوانیم دسترسی پایداری را برای بیماران ایجاد نماییم.
افزایش ۳۰ درصدی تامین آنتی بیوتیک ها در نیمه اول ۱۴۰۱
اسماعیلی اشاره کرد: در نیمه اول سال ۱۴۰۱ نزدیک به ۳۰ درصد بیش از نیمه دوم ۱۴۰۰ آنتی بیوتیک برای اطفال تامین کردیم؛ در حقیقت از حدود ۱۳ میلیون عدد در نیمه دوم سال ۱۴۰۰ به حدود ۱۷ میلیون عدد در نیمه اول ۱۴۰۱ رسیده ایم. اما از آنجا که مصرف اصطلاحا overload شده و بالا رفته و تجویز هم گاهی در بعضی مواقع نادرست بوده است، سبب شده که این تناسب از بین برود، اما درحال مدیریت این مساله هستیم و رایزنی های لازم با معاونت درمان وزارت بهداشت هم انجام شده که آنها هم در بحث الگوی تجویز و مصرف نظارت لازم را داشته باشند. بدین سبب با برنامه ریزی های انجام شده، آنتی بیوتیک مورد نیاز مردم را برای فصل سرما تامین می نماییم و اگر هم تولید داخلی نتواند نیاز کشور را تامین کند، به سرعت بوسیله واردات اقدام می شود. برای اینکه اولویت ما تامین دارو است.

وی درباره ی درخواست تولیدکنندگان آنتی بیوتیک برای اصلاح قیمت این داروها، اظهار داشت: اصلاح نرخها هم انجام شده است. هر تولیدکننده ای شامل آنتی بیوتیک یا سایر داروها که درخواست اصلاح قیمت داشت، درخواستش بررسی گردید و اگر نیاز بود اصلاح قیمت برایشان انجام و ابلاغ گردیده و دیگر هیچ بهانه ای دراین زمینه وجود ندارد.





منبع:

1401/07/27
09:10:31
0.0 / 5
515
تگهای خبر: هاست , واردات
این مطلب آزینیک را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط آزینیک
نظرات خوانندگان آزینیک در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۲
آزینیک