برای نخستین بار؛
کشتی خودران در اقیانوس آرام سفر کرد
HD هیوندای اعلام نمود یک تانکر ۱۲۲ هزارتنی مخصوص انتقال گاز طبیعی مایع به نام پریسم کوریج اولین کشتی است که با کمک فناوری خودران مسافت ۱۰ هزار کیلومتر در اقیانوس را طی کرده است.
به گزارش آزینیک به نقل از نیواطلس، شرکت آویکاس(Avikus) زیرمجموعه «HD هیوندای» هدایت کشتی را برعهده داشته است. البته کشتی های خودران پدیده تازه ای نیستند. حتی میتوان قایق های کوچک را به یک راهبر اتوماتیک تجهیز کرد. اما این پروژه نسبت به کشتی های خودرانی که سفر می کنند، تمایز زیادی دارد. یک راهبر خودران کمک می نماید کشتی مسیر خویش را حفظ کند و حتی میتوان آنرا طوری برنامه ریزی کرد تا به مواردی مانند مسیر یابی های جی پی اس و امواج واکنش نشان دهد. اما کشتی خودران باید بتواند داده های سنسورهای مختلف را بخواند و برپایه آنها تصمیم گیری کند. البته این تصمیم گیری باید منطبق بر قوانین دریایی باشد.
کشتی پریسم کوریج(Prism Courage) بندر فریپورت در تگزاس را در یکم می ۲۰۲۲ میلادی ترک کرد و از کانادا پاناما گذشت، سپس وارد اقیانوس آرام شد و بعد از ۳۳ روز به پایانه ال ان جی بوریونگ در ایالت چانگ چئونگ در کره جنوبی رسید. کشتی طی نیمه دوم سفر تحت کنترل سیستم ناوبری خودران HiNAS2.0 بود که نه تنها فرمان آنرا کنترل می کرد بلکه با کمک سیستم هوش مصنوعی «راه حل یکپارچه هوشمند سازی» (ISS) شرکت هیوندای گلوبال سرویسز به دنبال مسیرهای بهتر و بهترین سرعت بود. سیستم ناوبری خودران HiNAS2.0 صرفه جویی در سوخت را ۷ درصد افزایش و انتشار گازهای گلخانه را ۵ درصد کم کرد. علاوه بر آن سیستم مذکور توانست بیشتر از ۱۰۰ بار کشتی های دیگر را مکان یابی و از آنها اجتناب کند.
منبع: آزینیك
این مطلب آزینیک را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط آزینیک
نظرات خوانندگان آزینیک در مورد این مطلب