ایران چهارمین کشور تولیدکننده شتاب دهنده خطی پزشکی برای درمان تومور سرطانی

ایران چهارمین کشور تولیدکننده شتاب دهنده خطی پزشکی برای درمان تومور سرطانی

آزینیک: فناوران یک شرکت دانش بنیان در چارچوب یک طرح کلان ملی موفق به تولید دستگاه شتاب دهنده خطی برای درمان تومورهای سرطانی شدند. این دستگاه از پیچیده ترین تجهیزات پزشکی است و ایران بعنوان چهارمین کشور تولیدکننده این دستگاه شناخته می شود.


به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، علی داوری کارشناس بازرگانی این شرکت دانش بنیان با اشاره به اینکه این دستگاه برای از بین بردن تومورهای سرطانی، الکترون یا پروتون را با انرژی بسیار زیاد، به سمت آنها هدایت می کند، اظهار داشت: خصوصیت بارز این دستگاه آن است که در این فرایند، ضمن از بین رفتن تومورهای سرطانی، صدمه چندانی به بافت نواحی اطراف وارد نشده و تمام تمرکز، بر از بین بردن تومور معطوف است.
وی تصریح کرد: یکی از بهترین درمان های تومورهای سرطانی، رادیوتراپی است که معمولاً با دستگاه شتاب دهنده خطی پزشکی انجام می شود.
این فناور اضافه کرد: از دیگر خصوصیت مهم این دستگاه، قابلیت استفاده برای تمامی تومورها در کل اعضای بدن است که با استفاده از تکنیک های متداول و روش های درمانی مختلف، بهترین نوع درمان را به بیمار عرضه می دهد. این دستگاه از پیچیده ترین تجهیزات پزشکی است و تنها سه تولیدکننده در سطح جهان دارد که ایران بعنوان چهارمین کشور تولیدکننده این دستگاه شناخته می شود.
داوری افزود: با عنایت به قیمت بالا و ارزبری فراوان شتاب دهنده های خطی و اهمیت بالای این محصول از منظر سلامت جامعه و هم جذابیت بالای آن به لحاظ اقتصادی، تا پیش از این، اقدامی به منظور بومی سازی آن نشده بود. ارزبری بالا، خدمات بعد از فروش ضعیف و مشکلات در رابطه با تأمین کالا که عموما در سایه تحریم ها به وقوع پیوسته، از یک سو و روند افزایشی بیماری سرطان و تعداد مبتلایان به انواع آن در ایران از طرفی، محدودیت های بسیاری برای مراکز درمانی بوجود آورده است. تعداد دستگاههای موجود کشور، جوابگوی بیماران نیست و خیلی از بیماران با مشکلات عدیده ای مواجهند و شروع درمان آنها، بسیار زمان بر است، بنابراین پشتیبانی از بومی سازی این محصول، در دستور کار مرکز طرح های کلان ملی فناوری قرار گرفت.
به گزارش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وی ادامه داد: به علت سطح پیچیدگی فناورانه دستگاه شتاب دهنده خطی، چالش های بسیاری در این پروژه وجود داشت. مشکلاتی از قبیل تولید ادوات و مواد اولیه ساخت ادوات، هدایت امواج RF فرکانس بالا، تولید برق پالسی ولتاژ بالای مورد نیاز، تولید و هدایت الکترون، تولید اشعه و از همه مهم تر، کنترل دقیق و لحظه به لحظه دستگاه که با عنایت به کلاس خطر بالای دستگاه و سروکار داشتن با جان بیمار، از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد.

۲۰ میلیون دلار صرفه جویی ارزی
این فناور اظهار داشت: این دستگاه به لحاظ کیفیت، بر مبنای استانداردهای بین المللی و قابل رقابت با تولیدات مشابه خارجی طراحی شده و قیمت آن یک سوم محصولات خارجی است. این پروژه ۲۰ میلیون دلار صرفه جویی ارزی برای کشور به دنبال داشته است.
وی خاطرنشان کرد: مرکز طرح های کلان ملی فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اعطای تسهیلات و مشاوره، از روند تولید و توسعه این محصول، حمایت کرد.


منبع:

1400/12/03
20:58:03
0.0 / 5
619
تگهای خبر: آموزش , خدمات , دانش بنیان , شتاب دهنده
این مطلب آزینیک را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط آزینیک
نظرات خوانندگان آزینیک در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۴
آزینیک