ابداع روشی برای جایگزینی چمن به جای پلاستیك در بسته بندی مواد غذایی
محققان دانمارکی موفق به ابداع روشی برای جایگزینی پلاستیک مورد استفاده در ظروف بسته بندی مواد غذایی با الیاف چمن شدند که به صورت کامل خاصیت زیست تخریب پذیر دارد.
به گزارش روز شنبه روزنامه دیلی میل، این پروژه که به SinProPack مشهور است با هدف کاهش انتشار دی اکسید کربن تا حدود ۲۱۰ کیلو تن و کاهش تولید ۱۰ کیلو تن ظروف یکبار مصرف و پلاستیکی بسته بندی مواد غذایی با هشت کیلو تن کاغذ مبتنی بر الیاف چمن برای بسته بندی توسط محققان دانشگاه آرهوس انجام می شود.
طبق اعلام دانشگاه آرهوس دانمارک، هر ساله بیشتر از ۱۰ هزار تن ظروف یکبار مصرف بسته بندی مواد غذایی برای ارسال غذاهای دور بر در دانمارک استفاده می شود. فراوانی زیست توده سبز در دانمارک، به همراه علاقه زیاد به پالایش زیستی، این پروژه را مورد توجه زیاد مشاغل و دولت قرار داده است.
آن کریستین استین کجار هاستروپ مدیر مرکز موسسه فناوری دانمارک اظهار داشت: ظرف یکبار مصرف بسته بندی ساخته شده از چمن، مزایای زیست محیطی زیادی به همراه دارد. این ظروف بسته بندی ۱۰۰ درصد زیست تجزیه پذیر خواهند بود، ازاین رو اگر کسی به صورت تصادفی ظرف بسته بندی خویش را در طبیعت بیندازد به صورت طبیعی تجزیه می شود.
علاوه بر چمن، در این پروژه شبدر هم بعنوان منابع الیافی مورد بررسی قرار خواهد گرفت؛ شبدر هم بعنوان زیست توده اولیه برای پالایشگاه های زیستی آتی مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
همچنین در این پروژه زیست توده ناشی از خاک پیت هم مورد بررسی قرار خواهد گرفت؛ با این وجود محققان افزودند که زیست توده ناشی از خاک پیت فیبر بیشتر و پروتئین کمتری دارد.
مورتن امبی-جنسن از گروه مهندسی بیولوژیک و مهندسی شیمی دانشگاه آرهوس هم اظهار داشت: بعد از برداشت چمن و استخراج پروتئین آن برای خوراک دام می توانیم فیبرهای چمن را برای تولید سلولز، تصفیه کرده و به حالت خمیری درآوریم. سپس از این خمیر ظروف بسته بندی مواد غذایی تولید نماییم.
امبی-جنسن افزود: به این ترتیب، میتوان از جریان جانبی تولید پروتئین بهره برده و به آن بها دهیم. این یک روش عالی برای ایجاد ارزش افزوده برای پالایش زیستی است، چون که از تمامی فیبرهای چمن لزوماً نمی توان بعنوان خوراک دام بهره برد.
فیبر تقریباً ۷۰ درصد از آنچه را که بعد از استخراج پروتئین در پالایشگاه های زیستی باقی می مانند، تشکیل می دهد. تابحال این پروژه از سازمان حفاظت از محیط زیست دانمارک تحت برنامه «توسعه و تظاهرات سبز» (GUDP)، ۴۴۰ هزار یورو بودجه دریافت کرده است. انتظار می رود این پروژه در اوت ۲۰۲۳ تکمیل شود.
این پروژه در زمانی انجام می شود که سطح دی اکسید کربن در جهان حتی با در نظر گرفتن تأثیر همه گیری کووید-۱۹، در حال افزایش می باشد. سطوح دی اکسید کربن در سال ۲۰۲۰، به ۲.۶ قسمت در میلیون افزایش پیدا کرد، که یکی از بالاترین میزان ثبت شده از زمان آغاز ردیابی این گاز در بیشتر از ۶۰ سال قبل است. از سال ۲۰۰۰ میلادی، میزان دی اکسید کربن اتمسفر حدود ۱۲ درصد و متان جوی شش درصد افزایش پیدا کرده است.
منبع: آزینیك
این مطلب آزینیک را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط آزینیک
نظرات خوانندگان آزینیک در مورد این مطلب