معاون علمی و فناوری خبر داد؛

فعالیت ۱۵۰ شركت دانش بنیان در حوزه سلول بنیادی

فعالیت ۱۵۰ شركت دانش بنیان در حوزه سلول بنیادی

به گزارش آزینیک معاون علمی و فناوری رئیس جمهور اظهار داشت: بیش از 150 شرکت دانش بنیان در سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی نقش آفرینی می کنند.



به گزارش آزینیک به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سورنا ستاری در مراسم راه اندازی شتابدهنده تخصصی سلول های بنیادی و طب بازساختی در دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به ایجاد زمینه ای برای توسعه فناوری های حوزه سلول درمانی به کمک شرکت های دانش بنیان اظهار داشت: یکی از حمایت های معاونت علمی و فناوری، ایجاد زمینه و مساعد کردن بستر لازم برای ورود سرمایه گذاران بخش خصوصی به زیست بوم نوآوری و فناوری بود که خوشبختانه این مهم در حوزه سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی محقق شده است.
ستاری با اشاره به نقش پارک علم و فناوری سلامت و مراکز جامع سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی، در توسعه اقتصاد دانش بنیان اظهار داشت: مشارکت با بخش خصوصی در پژوهش گام ارزشمندی بود که در سالهای اخیر انجام شد، در این سال ها با جلب مشارکت این بخش اقدامات ارزشمندی در حوزه نوآوری انجام شد.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با تاکید بر این که باید فرهنگ نوآوری از دل دانشگاه ها با راه اندازی مراکز نوآوری و شتابدهنده های بخش خصوصی متحول شود، اضافه کرد: نمونه های موفقی از شتابدهنده های بخش خصوصی در کشور فعال می باشند و با پیوستن شتابدهنده های حوزه سلول بنیادی و پزشکی بازساختی، شاهد تحولی در این حوزه خواهیم بود.
ستاری با اشاره به نقش آفرینی بیش از ۱۵۰ شرکت دانش بنیان و صدها مرکز فناور در حوزه سلول بنیادی اظهار داشت: این کسب وکارها، محصولات دانش بنیان و خدمات نوآورانه شان را به بازار ارائه می دهند و گامی در تحول این مسیر بر می دارند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری همین طور بیان کرد: پروسه تحول و موفقیت یک شرکت خلق الساعه نبوده و تدریجی و در امتداد یک حرکت مستمر علمی است و خوشبختانه با حمایت وزارت بهداشت این اقدام باارزش صورت گرفته است.
گسترش زیست بوم پزشکی بازساختی و سلول های بنیادی
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری همین طور از پروسه راه اندازی مرکز کارآزمایی بالینی بازدید کرد و در جریان پیشرفت این پروژه قرار گرفت. آزمایشگاه کارآزمایی بالینی پیشرفت ۳۰ درصدی داشته و تا آخر سال جاری به بهره برداری خواهد رسید.
تمامی فرآیندهای پژوهشی، به کارگیری فناوری این حوزه، تولید انبوه سلول و به کارگیری روی بیماران در این مرکز جامع صورت خواهد گرفت و تمامی بیمارستان های دانشگاه و مراکز در همکاری با این مرکز و دانشگاه علوم پزشکی می توانند کارهای فناورانه خودرا در حوزه سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی را پیش ببرند.
در فاز بعدی این پروژه بیمارستان سلول درمانی افتتاح می گردد، که ضمن ایجاد زمینه ای برای توسعه گردشگری پزشکی، به بیماران داخلی کمک خواهدنمود و به فرصتی برای توسعه فناوری های سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی بدل خواهد شد.
«پارک علم و فناوری سلامت ایران» در راه اجرا
در قسمتی از این مراسم، اولین نشست هیأت امنای پارک علم و فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی ایران با حضور معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری، انوشیروان محسنی بندپی استاندار تهران، محمد مخبر رئیس ستاد اجرائی فرمان امام، جلیل کوهپایه زاده سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران و دیگر اعضا هیأت امنای این پارک علم و فناوری انجام شد.
همچنین در این جلسه مصوب شد تا پارک علم و فناوری سلامت در ملارد به بهره برداری برسد و در تمامی حوزه های فناوری سلول های بنیادی، پزشکی بازساختی و زیست فناوری میزبان تیم های نوآور و خلاق باشد. این مرکز همین طور با پیوند فناوری های سلولی و علوم پایه خصوصاً در حوزه سلولی و چشم پزشکی تحولی در این عرصه ایجاد خواهدنمود.
سهم دانشگاه در توسعه این پارک علم و فناوری، حداکثر ۴۹ درصد خواهد بود و بخش خصوصی مشارکت خواهدنمود. فضای استقرار ۱۲ شرکت در ۲ هکتار با تمامی امکانات تا اختتام نیمه نخست سال جاری میزبان شرکت های دانش بنیان، خلاق و واحدهای فناور خواهد شد.
از محورهای اولین نشست هیأت امنای پارک علم و فناوری سلامت ایران می توان به تهیه طرح جامع پارک علم و فناوری، تامین زیرساخت های پارک و به کارگیری شرکت مشاور برای پارک و تقویت زیست بوم نوآوری و فناوری دانشگاه، راه اندازی مرکز پرورش و تکثیر حیوانات آزمایشگاهی و پیگیری جذب اعتبارات ملی و استانی جهت راه اندازی پارک اشاره نمود. بعد از جلسه هیأت امنا، شورای جذب و پذیرش پارک مصوب و مقدمات تصویب شیوه نامه هایی آماده شد.


منبع:

1400/01/23
18:25:55
0.0 / 5
845
تگهای خبر: خدمات , دانش بنیان , دانشگاه , فناوری
این مطلب آزینیک را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط آزینیک
نظرات خوانندگان آزینیک در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۵
آزینیک