كاهش كدورت پساب خروجی صنایع با نانوجاذب پودری ایران ساخت

كاهش كدورت پساب خروجی صنایع با نانوجاذب پودری ایران ساخت

آزینیک: یک استارتاپ فعال در زمینه فناوری نانو با بهره گیری از توان متخصصان داخلی موفق به تولید نانو جاذب پودری معدنی شد که قادر به کاهش مواد آلی و کدورت در پساب خروجی صنایع خصوصاً پالایشگاه ها است.


فرهاد سلیمی از اعضای این تیم استارتاپی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا اظهار داشت: استفاده از جاذب ها از بهترین روش های کاهش آلاینده های موجود در پساب های صنایع پالایشگاهی است، نانو جاذب پودری تولیدشده قادر به کاهش مطلوب OIL COD و کدورت پساب خروجی پالایشگاه ها با بهره گیری از روش جذب سطحی است.
وی افزود: این محصول در تمامی صنایعی که تولید پساب حاوی مواد آلی دارند همچون صنایع بالادستی نفت، گاز و پتروشیمی مثل پالایشگاه های جنوب کشوراراک، اصفهان وپتروشیمی اوره و آمونیاک کرمانشاه و آلودگی COD در پساپ خروجی آنها بالاتراز حد مجاز ۵۰ میلی گرم برلیتراست، کاربرد دارد.
این فناور درباب فناوری نانو به کار رفته در این محصول اضافه کرد: حفرات زئولیت و اندازه ذرات زئولیت در ابعاد نانو است که سبب افزایش سطح ویژه ذرات و بازده جذب می شود، از طرفی سبب بروز پدیده Molecular Sieving و اختصاصیت بالای پروسه جذب می شود.
سلیمی همین طور اظهار داشت: توانایی حذف آلاینده های آلی از ppm ۵۰ تا صفر، حذف کدورت و رنگ تیره آب، امکان احیا و استفاده مجدد پنج تا هفت مرتبه، توانایی کاهش رسانای آب به محدوده مجاز و توانایی کاهش سختی آب از ۲ هزار و ۳۰۰ به ۳۰۰ از مزایا و قابلیت های این نانو جاذب پودری است.
وی گفت: قدرت جذب نانو جاذب ۲/.۰ گرم بر لیتر است و به ازای هر یک کیلوگرم پنج متر مکعب پساب را تصفیه می کند، در مواردمشابه، برای همین میزان پساب از ۲۰۰ کیلوگرم جاذب زئولیت پلیمری استفاده می شود.
این عضو شرکت دانش بنیان تصریح کرد: باتوجه به این بازده، قیمت تمام شده نانوجاذب نسبت به سایر روش های مورد استفاده کاملا به صرفه است، عدم نیاز به تاسیسات گرانقیمت و پیشرفته نیز از دیگر دلایلی است که این محصول را در بازار رقابتی جلوه می دهد.
سلیمی اضافه کرد: هر کیلو نانو جاذب اصلاح شده تولیدی ما می تواند پساب با دبی ۴۰ متر مکعب بر ساعت را به صورت پیوسته و به صورت کامل تصفیه کند، هر دو هفته یکبار نیاز به احیا دارد و بعد از آن قابلیت استفاده مجدد دارد.
وی تصریح کرد: بطور کلی این محصول در مقایسه با روش هایی مانند اسمز معکوس، الکترودیالیز، رزین تبادل یونی دارای مزایایی از قبیل قیمت تمام شده پایین محصول، عدم نیاز بخ پیش تصفیه، کاربری و نصب آسان و نیز عدم حساسیت به ph پساب است.
این محقق اضافه کرد: این محصول درحال حاضر به صورت نمونه تولید شده و در پالایشگاه کرمانشاه مورد ارزیابی واستفاده قرارگرفته است و نیازمند جذب سرمایه گذار برای تولید صنعتی هستیم.



منبع:

1400/01/06
00:06:20
0.0 / 5
694
تگهای خبر: دانش بنیان , دانشگاه , صنعت , فناوری
این مطلب آزینیک را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط آزینیک
نظرات خوانندگان آزینیک در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۴
آزینیک