كشف یك ستاره نوترونی منزوی در مركز یك ابرنواختر معروف
ستاره شناسان موفق به کشف یک ستاره نوترونی منزوی در یک ابرنواختر معروف شدند.
به گزارش پایگاه اینترنتی ناسا، پرجرم ترین ستاره های عالم، حیات خودرا با انفجاری عظیم به نام اَبَرنواختر به انتها می رسانند.
یک اَبَرنواختر زمانی رخ می دهد که یک ستاره در حال مرگ، آغاز به خاموش شدن می کند. آن گاه بطور ناگهانی منفجر شده و مقدار بسیار زیادی نور تولید می کند و در پسِ خود، یک هسته کوچک نوترونی بر جای می گذارد.
ستاره شناسان از سال ۱۹۸۷ میلادی که نور انفجار درخشان این ابرنواختر به نام SN۱۹۸۷A را ثبت کرده اند تا امروز به دنبال هسته فشرده شده ستاره ای هستند که در بین گازهای این ابر نواختر بر جای مانده است.
اکنون ستاره شناسان با کمک تلسکوپ های روی زمین (تلسکوپ ALMA) و استفاده از داده های بدست آمده از ماموریت های فضایی ناسا (رصد خانه اشعه ایکس چاندرا) شواهدی از کشف این ستاره را بدست آورده اند.
از آنجا این ابرنواختر از حدود ۴۰۰ سال پیش برای چشم غیر مسلح قابل رویت بود، پژوهشگران هیجان زیادی برای مطالعه و تفحص آن داشته اند و بنا بر این این ابرنواختر به یکی از رایج ترین اجرام مورد مطالعه در آسمان تبدیل شد.
ابرنواختر SN۱۹۸۷A، در همسایگی کهکشان راه شیری و در فاصله تنها ۱۷۰ هزار سال نوری از زمین قرار دارد. زمانی که یک ستاره منفجر می شود هسته آن رُمبش می کند و در خود جمع می شود.
این جمع شدن هسته موجب تشکیل جسمی با چگالی خارق العاده می شود که مانند گنجاندن جرم خورشید در فضایی با قطر ۱۰ مایل (۱۶ کیلومتر) است. این اجرام ستاره نوترونی خوانده می شوند؛ چونکه حدودا از نوترون های به شدت متراکم تشکیل شده است.
این اجرام به شکلی آزمایشگاه هایی برای مطالعه فیزیک در وضعیت پرفشار هستند که نمونه آنرا نمی توان بر روی زمین پیاده سازی کرد.
این مطلب آزینیک را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط آزینیک
نظرات خوانندگان آزینیک در مورد این مطلب