تأمین 70 درصد شبكه غذایی صخره های مرجانی از منابع اقیانوسی

تأمین 70 درصد شبكه غذایی صخره های مرجانی از منابع اقیانوسی

بر مبنای نتایج یک مطالعه جدید، بیشتر از ۷۰ درصد شبکه های غذایی صخره های مرجانی از منابع باز اقیانوسی تأمین می شود.


به گزارش روز دوشنبه خبرگزاری یونایتدپرس، آب های باز سطحی در مناطق گرمسیری از نظر مواد مغذی ضعیف هستند و معمولاً تصور می شود که نسبتاً حاصل خیر نباشند، اما تازه ترین تحقیق انجام شده در مورد این محیط ها از نظر زیست محیطی از آنچه که محققان قبلاً تصور می کردند، ارزشمندتر است.
محققان دانشگاه «نیوکاسل» در انگلیس در این مطالعه با استفاده از تجزیه و تحلیل های پیشرفته ایزوتوپی، رژیم های غذایی چهار گونه ماهی «هامور» (نوعی ماهی مناطق گرمسیری) را در نزدیکی یک صخره مرجانی در مالدیو، بررسی کردند.
این تجزیه و تحلیل نشان داد که هر چهار گونه این ماهی ها برای تغذیه به منابع باز اقیانوسی تکیه داشتند و این مورد در مورد هامورهای موجود در خارج از این صخره مرجانی حلقه ای شکل و هم هامورهای یافت شده در داخل این تالاب صادق بود.
محققان حدس می زنند که هامورها از ماهی های پلانکتون خور که برای محافظت از خود به صخره های مرجانی متکی هستند، تغذیه می کند.
آنها معتقدند که این انرژی دریایی امکان دارد از راه ماهی هایی که این پلانکتون ها را می خورند و بعد خود تغذیه هامورها می شوند، وارد این چرخه غذایی شده باشد.
محققان تخمین می زنند که پدیده فراز جوشی (حرکت فرازین آبهای سرد و مغذی دریا که ماهی ها را جلب می کند) از اعماق اقیانوس منجر به انتقال آب غنی از مواد مغذی به سطح آب می شود که غذای پلانکتون ها را تأمین می کند و بعد این پلانکتون ها خوراک خیلی از ماهی های صخره ای می شوند که سرنوشت اغلب آنها به معده هامورها ختم می شود.
این محققان تایید نموده اند که شبکه غذایی این صخره مرجانی در مالدیو به اندازه زیای به منابع دریایی تکیه دارد که از این اقیانوس باز سرچشمه می گیرد.
آنها متوجه شدند که این منابع دریایی بیشتر از ۷۰٪ از رژیم های غذایی اکوسیستم های صخره های مرجانی را تشکیل می دهد و بقیه آن از منابع در رابطه با صخره ها حاصل می شود.
«کریستینا اسکینر»، بوم شناس و نویسنده اصلی این مطالعه، در یک خبرنامه اظهار داشت: این مطالعه بینش مهمی را در مورد تغذیه اکوسیستم های صخره های مرجانی، بخصوص وابستگی آنها به تولیدات دریایی عرضه می دهد.
محققان گفتند: نتایج این مطالعه ما را مجبور می کند که در نحوه مشاهده صخره های مرجانی تجدیدنظر نماییم و میزان ارتباط آنها را با اقیانوس اطراف برجسته می سازد.
درصورتیکه ماهی های هامپر برای تأمین غذای خود بیشتر به منابع دریایی متکی باشند، شاید آنگونه که خیلی از تحقیقات شیلات پیشبینی کرده اند، این گونه از ماهی با از دست دادن مرجان های زنده تحت تاثیر قرار نگیرند. از سوی دیگر، برخی مطالعات پیشبینی کرده اند که منابع اقیانوسی در آینده بر اثر تغییرات آب و هوایی کاهش می یابند. اگر چنین موضوعی صادق باشد و ماهی های هامپر به انرژی باز اقیانوسی متکی باشند، در آن صورت تحت تأثیر این تغییرات قرار خواهند گرفت.
صخره های مرجانی از قدیمی ترین و غنی ترین اجتماع موجودات زنده بر روی زمین هستند. صخره های مرجانی یکی از مهمترین، ظریفترین و متنوع ترین اکوسیستم های آبی است که شکل گیری آن به زمان زیادی نیاز دارد و نقش بسیار مهمی در سلامت محیط زیست و آب و هوای کره زمین دارند. بیشتر صخره های مرجانی بین پنج تا ده هزار سال عمر دارند و خیلی از آنها صخره های آبی روی هم انباشته شده ای هستند که میلیون ها سال قدمت دارند.
مشروح این مطالعه در مجله Science Advances انتشار یافته است.




منبع:

1399/12/04
13:48:28
0.0 / 5
890
تگهای خبر: دانشگاه
این مطلب آزینیک را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط آزینیک
نظرات خوانندگان آزینیک در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
آزینیک