وزیر علوم:

۴۵ پارك علم و فناوری در كشور ایجاد و فعال گشته است

۴۵ پارك علم و فناوری در كشور ایجاد و فعال گشته است

به گزارش آزینیک وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اظهار داشت: ۴۵ پارک علم و فناوری در مناطق مختلف کشور راه اندازی و فعال شده به نحوی که تمامی استان ها حداقل دارای یکی از این مراکز مهم علمی و تخصصی هستند.


به گزارش آزینیک به نقل از ایرنا، «منصور غلامی» روز پنجشنبه در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه و اقتصاد مقاومتی استان همدان، اضافه کرد: حدود ۲۰ سال از آغاز فعالیتهای جدی کشور در زمینه ایجاد مراکز رشد و پارک های علم و فناوری میگذرد که دراین مدت اقدامات بسیار موثری دراین زمینه با هدف بهره مندی مناسب از ظرفیت های علمی برای پیشبرد اهداف اقتصادی کشور انجام شده است.
وی عنوان کرد: پارک های علم و فناوری در حقیقت مجموعه ای کاربردی برای پشتیبانی از نخبگان و ایده های جدید علمی است چونکه در شرایط کنونی، علم و فناوری نقش مهم و قابل توجهی در توسعه، رفاه و بهبود شرایط اقتصادی کشور دارد.
غلامی اظهار داشت: درهمین ارتباط ایجاد صندوق های پژوهش و فناوری هم از دیگر برنامه های جدی حوزه آموزش عالی کشور بوده به نحوی که در کنار تمامی پارک های علم و فناوری موجود کشور این صندوق با هدف پشتیبانی از شرکتهای دانش بنیان و فعالیتهای علمی و پژوهشی بوجود آمده است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری خاطرنشان کرد: ۶ هزار شرکت دانش بنیان فعال در کشور وجود دارد که یک هزار و ۸۰۰ شرکت از این تعداد تحت حمایت جدی پارک های علم و فناوری قرار دارند.
غلامی اضافه کرد: ۱۹۵ مرکز رشد فناوری در سطح دانشگاه های کشور هم راه اندازی و فعال شده که مهم ترین کارکرد این مراکز علمی و دانشگاهی زمینه سازی برای بکارگیری تکنولوژی های جدید در توسعه کشور است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اظهار داشت: در سالهای اخیر و به رغم وجود مشکلات ناشی از همه گیری ویروس کرونا و همینطور تحریم های ظالمانه دشمن، شاهد اقدامات و دستاوردهای بسیار قابل توجهی از حضور شرکتهای دانش بنیان در عرصه علم و فناوری کشور بودیم که نقش بسیار مهمی در حل مشکلات ایفا کرده اند.
غلامی ضمن اشاره به پیشرفت های علمی قابل توجه و محسوس ایران اسلامی در سالهای اخیر، خاطرنشان کرد: برپایه بررسی های علمی و متقن انجام شده، ایران در زمینه انجام پژوهش و تحقیقات دانشگاهی چه به لحاظ کیفی و چه به لحاظ کمی در ردیف ۱۵ کشور برتر و بزرگ دنیا قرار دارد که نشان دهنده توجه و حمایت ویژه دولت از فعالیتهای علمی، تحقیقاتی و پژوهشی در راه عمران و آبادانی کشور است.
وی تصریح کرد: هیچگونه برنامه ای برای تعطیلی و یا انحلال واحدهای دانشگاهی در سطح کشور نداریم، اما رویکرد ما برپایه مصوبات شورایعالی انقلاب فرهنگی، تجمیع و پیوستن واحدهای دانشگاهی با هدف هم افزایی و افزایش توان این واحدها در جهت انجام وظایف و مأموریت های تعریف شده است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در ادامه به مبحث تفویض اختیارات حوزه آموزش عالی از مرکز به استان ها اشاره نمود و اظهار داشت: در طرح مدیریت استانی آموزش عالی اصل بر تفویض اختیارات از سطح ستاد در این وزارتخانه به استان ها است که دبیرخانه اجرایی شدن این طرح در دانشگاه بزرگ مرکز هر استان بعنوان دانشگاه مادر یا معین تشکیل می شود.
غلامی عنوان کرد: به رغم وجود برخی مشکلات در بخش امکانات و زیرساخت ها طی سالیان گذشته، توفیقات خوبی در حوزه آموزش عالی حاصل شده که نتیجه تلاش ها و پیگیری های هدفمند و برنامه محور مسئولان دراین حوزه است.
وی تصریح کرد: مبنای حرکت ما در آموزش عالی و حوزه علوم، تحقیقات و فناوری این است که منابع محدود خویش را در سطوح گسترده کم بازده هزینه نمی نماییم و هدف و رویکرد اصلی دراین بخش، هم افزایی در تمام وجوه برای بکارگیری علم و فناوری در راه رشد و توسعه کشور است.



منبع:

1399/11/11
21:45:53
0.0 / 5
514
تگهای خبر: تكنولوژی , دانش بنیان , دانشگاه , فناوری
این مطلب آزینیک را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط آزینیک
نظرات خوانندگان آزینیک در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
آزینیک