سفر معاون رئیس جمهور به قم با پیام پشتیبانی از توسعه فناوری های بومی

سفر معاون رئیس جمهور به قم با پیام پشتیبانی از توسعه فناوری های بومی

به گزارش آزینیک سفر سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری به قم در حالی به پایان رسید که می توان مهم ترین پیام آنرا در تاکید بر حمایت عملی و همه جانبه دولت از توسعه فناوری های بومی در بخش های مختلف صنعتی، دانشگاهی و حوزوی خلاصه کرد.



روز گذشته قم میزبان سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، بود که با حضور خود در این استان بار دیگر اهتمام دولت بر حمایت گسترده از حرکت علمی و فناوری مورد نیاز کشور را برجسته ساخت، حمایتی که در دولت تدبیر و امید از همان روز اول با جدیت برداشته شد و در ماه های پایانی دولت با تلاش بیشتر ادامه دارد به نحوی که امید و شوق در دل جامعه نخبگان تقویت و مسیری باز شد تا محصولات مورد نیاز کشور با وجود تحریم های ظالمانه دشمنان در کشور تولید و چراغ خودکفایی پرنورتر شود.

در سفر روز سه شنبه معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری به خاستگاه انقلاب اسلامی نیز، پیام روشن استقامت دانش محور ملت ایران با اتکا به ظرفیت های علمی خود به گوش رسید تا مشخص شود راهی که برای استقلال علمی کشور گشوده شد تا رسیدن به هدف نهایی و پیشرفت همه جانبه در مرزهای دانش ادامه خواهد یافت.

سورنا ستاری در مسافرت به قم، برنامه های متنوع و گسترده ای را به انجام رساند که هر کدام از آنها نمایان گر اهتمام عملی دولت به پشتیبانی از جریان علمی و فناوری استان و کشور بود و توجه به هرکدام از آنها این حقیقت را در ذهن تداعی می کند.

در جریان این سفر، ستاری علاوه بر دیدارهای جداگانه با مدیر حوزه های علمیه، رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم و رئیس جامعه مدرسین، مراکز مختلف خلاقیت، نوآوری، رشد و فناوری را در مجموعه های علمی و آموزشی قم افتتاح نمود.

بازدید از چند واحد صنعتی دانش بنیان و حضور در مراکز دانشگاهی استان همچون دانشگاه قم و افتتاح مرکز نوآوری دانشکده فنی مهندسی آن در کنار گفت و گو با نخبگان استان و اطلاع از ظرفیت های علمی آن همچون برنامه های معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در مسافرت به قم بود.



پنج مرکز فناوری با حضور معاون رئیس جمهوری در قم افتتاح شد

پنج مرکز خلاقیت، نوآوری و تکنولوژی روز سه شنبه با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در قم به بهره برداری رسید.

افتتاح شعبه پارک علم و فناوری پردیس فارابی دانشگاه تهران، افتتاح مرکز نوآوری در پارک علم و فناوری استان، افتتاح ساختمان مرکز فناوری و رشد (حجره نوآوری)، افتتاح مرکز خلاقیت و نوآوری مبتدا و همینطور افتتاح مرکز نواوری اشراق دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم همچون طرح هایی است که با حضور معاون علمی ریاست جمهوری مورد بهره برداری قرار گرفت.

همچنین ستاری در این سفر فاز ۲ پلت فرم پخش زنده دروس مدرسه فقاهت را در مرکز مدیریت حوزه های علمیه کشور رونمایی نمود.

معاون علمی ریاست جمهوری در مسافرت خود به قم امضای تفاهم نامه تاسیس پردیس خلاقیت و نوآوری جهان اسلام با مرکز مدیریت حوزه های علمیه کشور را در دستور کار داشت.

بازدید از شرکتهای دانش صنایع شیمیایی و تولید کننده ابزار پزشکی در شهرک صنعتی شکوهیه، بازدید از نمایشگاه محصولات شرکتهای دانش بنیان و فناور استان، بازدید از مرکز نوآوری مجتمع کوثر پارک علم و فناوری، بازدید از محل پیشنهادی کارخانه نوآوری قم و همینطور بازدید از مجموعه خانه ماهد همچون برنامه های معاون رئیس جمهوری در قم بود.



دیدار معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با رئیس جامعه مدرسین

آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری، رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در این دیدار اظهار داشت: خیلی از نخبگان با جامعه مدرسین در ارتباط هستند و انتظار می رود که معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری حمایت جدی و بیشتری از نخبگان کشور داشته باشد.

وی با بیان اینکه بحث علم و فناوری نشانه اقتدار کشور است اظهار داشت: یکی از طریق های امتیازدهی هر کشور علم است؛ اگر در دنیا صحبت از ایران است به علت جنگ افزار نیست، بلکه آنچه ایران را در دنیا به قله رسانده و مطرح کرده است، علم و تکیه بر قدرت علمی جوانان کشور بوده است.

حسینی بوشهری اضافه کرد: یکی از امتیازاتی که شما دارید و برای آن تلاش می کنید، پیشرفت، اقتدار و مطرح کردن کشور در سطح بین الملل بوده که از اهمیت بالایی برخوردار می باشد چونکه دانش بیشتر، سبب اقتدار روز افزون می شود.

امام جمعه قم اضافه کرد: گاهی اوقات جوانان روستایی دارای ذوق و استعدادهای خوبی هستند و بسیاری از جوانان که به عرصه های بالا رسیده اند شهرنشین نبودند که این امر نشان داده است جوانان روستایی توانایی خوبی دارند، ولی باید مورد حمایت و توجه قرار گیرند تا زمینه رشد آنها فراهم گردد.

حسینی بوشهری با بیان اینکه تاکید رهبر معظم انقلاب بر روی توانایی داخلی کشور است، افزود: در هشت سال دفاع مقدس همه دیدند که کشور با وجود همه تحریمها به چه اقتداری رسید و همین مساله سبب احترام به ایران و ایرانی شد.

دبیر شورایعالی حوزه های علمیه ضمن اشاره به تلاش همه جانبه دشمن برای وضع تحریم های ظالمانه عنوان کرد: همین محدودیت ها باعث شد تا روی پای خود بایستیم و جمهوری اسلامی باوجود تحریم ها به استقلال و خودکفایی در خیلی از عرصه ها رسیده است.

امام جمعه قم بر شناسایی استعدادها در کشور تاکید و اظهار داشت: استعداد، هنگامی که شناسایی نشود، از بین می رود و این مقوله در بین نوجوانان از اهمیت بیشتری برخوردار می باشد.

حسینی بوشهری در بخش دیگری از سخنان خود از انحصار در صنعت خودروسازی انتقاد نمود و عنوان کرد: چرا باید صرفاً عده خاصی در صنعت خودرو حضور داشته باشند؟ چرا دیگران نباید وارد شوند؟ کشوری که این همه لطف و توانایی به او داده شده، نباید در بعضی عرصه ها گرفتار کاستی شود و باید این گره برای همیشه باز شود.

رئیس جامعه مدرسین همینطور عنوان کرد: امروز باید تغییراتی در سیستم آموزش و پرورش ایجاد کرد تا از میزنشینی به مهارت افزایی ارتقا و تحول پیدا نماییم و در این راستا باید با بومی سازی تجربیات سایر کشورها نهایت بهره برداری را نماییم تا شاهد اتفاقات خوبی درعرصه آموزش و پرورش باشیم.



برای رفع نیازهای کشور گره زدن آموزش با اقتصاد ضروری است

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری هم در این دیدار با بیان اینکه حوزه علم و فناوری، حوزه علم و اقتدار کشور است و اتفاقات خوبی در همین عرصه در کشور افتاده است، اظهار داشت: مهم ترین برنامه و هدف معاونت علمی ریاست جمهوری این است که چگونه می توانیم آموزش را به اقتصاد و فرهنگ گره بزنیم و از همه مهمتر آموزش را وارد این عرصه های تأثیرگذار نماییم تا کشور بیشتر از آن بهره ببرد.

وی اضافه کرد: هم اکنون پول های زیادی برای عرصه آموزش هزینه می شود و باید علیرغم این هزینه شاهد رفع مشکلات کشور باشیم و اگر این تحول ایجاد نشود، نشان داده است که آموزش ما با مشکلاتی مواجه می باشد و باید در این حوزه هم تغییراتی ایجاد کرد.

وی توسعه شرکتهای دانش بنیان در علوم پیشرو هوا و فضا و غیره را از اتفاقات خوب در عرصه علمی فنآوری کشور برشمرد و بیان داشت: همین مساله سبب شده در منطقه بزرگترین شرکت ها را داشته باشیم که نمونه آن که در بحث همین کرونا و تولید واکسن است که کشور در این حوزه هم خوش درخشیده است.

ستاری اضافه کرد: در همین رابطه یکی از موارد اثر گذار صنایع و شرکتهای خلاق آور است. در این صنایع سخن و بحث از تولیداتی است که وارد عرصه علوم انسانی می شود.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری کشور با بیان اینکه در حوزه علمیه هم نخبگانی خوبی وجود دارد که در کنار توسعه علمی درحوزه های دانشگاهی، شرکتهای خلاق آور می توانند اثرگذار باشند، افزود: می دانیم که حوزه علم فناوری، حوزه اقتدار و اقتصاد کشور است و این امر مورد تاکید رهبر انقلاب است و همین مسئله هم می تواند به کشور کمک نماید.

وی نقش جامعه مدرسین را هم در پشتیبانی از حوزه علم فناوری که می تواند سبب اقتدار و اقتصاد کشور باشد مهم ارزیابی و خواهان آن شد.





کارهای بزرگی در مرکز رشد و نوآوری حوزه صورت گرفته است

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در مراسم افتتاحیه ساختمان مرکز فناوری و رشد (حجره نوآوری) و رونمایی از فاز ۲ پلت فرم پخش زنده دروس مدرسه فقاهت (شرکت صدای بهار) که با حضور آیت الله اعرافی، مدیر حوزه های علمیه در قم برگزار شد، هم اظهار داشت: سبب شادمانی است که بار دیگر در خدمت مدیر حوزه های علمیه هستم و این معاونت در تلاش است این ایده های جوانان نخبه را تبدیل به حقیقت کند.

ستاری بیان داشت: حقیقت این است که باید کوشش کرد در بخش آموزش سرمایه گذاری کرد. تا کنون این کار صورت گرفته است. در این رابطه۱۳۰ هزار میلیارد تومان بودجه برای بحث آموزش جوانان نخبه و ایده پرداز در عرصه بهداشت، فنی و حرفه ای و... هزینه شده است و هزینه های زیادی در این رابطه می شود باید اثر این آموزش در زندگی مردم دیده شود.

وی اظهار داشت: اگر این آموزش اثرگذار نباشد و دردی از جامعه و کشور را برآورده نکند، باید در روش آموزش اصلاحاتی انجام داد.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری اظهار داشت: کار ما این است که آموزش ها چگونه می تواند با اقتصاد گره بخورد و در نهایت سبب اثرگذاری اقتصادی در جامعه شود و دردی از مشکلات مردم را برآورده کند.

وی افزود: باید روی ایده های جوانان با حضور بخش خصوصی سرمایه گذاری کرد. در این رابطه باید زیر ساخت ها تقویت شود و اگر در این موارد روی دولت بخواهیم حساب بازکنیم، چندان نمی توان شاهد اثر بخشی و تحول برای رفع نیازها بود.

ستاری با بیان اینکه در این مرکز رشد و نوآوری کارهای خوبی از جانب جوانان نخبه حوزوی صورت گرفته و مشاهده شده، اظهار داشت: در حوزه هم جوانان فوق العاده ای برای تأثیرگذاری هستند. باید از این جوانان حمایت و برای ایده آنها سرمایه گذاری کرد.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری اظهارداشت: تلاش این است این اتفاق بزرگ با حمایت این معاونت در این مرکز بیفتد تا شاهد کارهای اثر بخش در جامعه باشیم.

وی اظهار داشت: باید به این جوانان میدان داد و مشکلات سر راهشان را برداشت تا بتوانند کارهای بزرگ در حوزه و جامعه انجام دهند.

ستاری اظهار داشت: کارهای بزرگی در این مجموعه حوزوی در حال انجام می باشد، با اینکه در آغاز راه است، ولی همه باید تلاش نماییم تا از این جوانان و ایده ها حمایت و تلفیق آن با حوزه های تکنولوژی را هم توسعه دهیم.

آیت الله علیرضا اعرافی، مدیر حوزه های علمیه هم در این آیین با تقدیر از اقدامات معاون علمی رئیس جمهور اظهار داشت: در همین رابطه در شورایعالی انقلاب فرهنگی شاهد گزارشی از نوآوری در عرصه نانو بودیم که باعث شگفت انگیزی ما شده است. امید است در همه مراحل علمی شاهد این گونه پیشرفت و رشد باشیم.

عضو شورایعالی حوزه اظهارداشت: حوزه گنجینه عظیمی از علم، معرفت و دانش است؛ وقتی این گنجینه می تواند کارآمدی خودش را نشان دهد که بتواند با شیوه های تبدیلی به سمت خدمات اجتماعی و فرهنگی و... در عرصه بین الملل و جامعه برود، تأثیرگذار خواهد بود.

مدیر حوزه های علمیه با بیان اینکه این حرکت هم اکنون شروع شده بیان داشت: حوزه امروز در آستانه تحولی از نظر حجم بالای نیروی خوشفکر و جوانی که دارای تحصیلات دانشگاهی است و می توانند در تبدیل و تحول علمی در جامعه و نظام مؤثر باشند و خدمات شایسته و بایسته ای هم عرضه کنند.

مدیر حوزه های علمیه اضافه کرد: حوزه بخشی به نام نخبگانی دارد که در این بخش حدود ۲ هزار نفر نیرو نخبه شناسایی شد. امروز حوزه ای واقعی است که اجتماعی، گره گشا و پاسخ گوی نیازهای کشور و جامعه باشد.

آیت الله اعرافی اظهار داشت: حوزه در تلاش است دانش، اندیشه و معرفتی که دارد را در عناوین جدید گره بزند و در شکل های نو در خدمت نظام و کشور باشد. این راهبرد کلانی است که حوزه به دنبال آن است.

مدیر حوزه های علمیه اضافه کرد: این مرکز هم رسالت پشتیبانی از نسل نو که در حوزه و ذوق فنی دارند و در دانشگاه و حوزه برای تحصیل حضور پیدا کرده اند و دارای افکار نو هستند، برعهده دارد.

آیت الله اعرافی افزود: تلاش است با همت همین نیروهای جوان خوشفکر نوآور شاهد این باشیم که رشته های جدید در حوزه پی ریزی شود برای این که محصول حوزه بتواند گره ای از کار نظام باز کند تا بتواند خدمت فرهنگی و اجتماعی عرضه نماید.

عضو شورایعالی حوزه اظهارداشت: با شکل گیری این مجموعه شاهد راه اندازی بانک جامع و منشور حرکتی حوزه خواهیم بود.





معاون رئیس جمهوری: فرهنگ مهم ترین وجه توسعه یافتگی کشور است

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری همینطور در آیین افتتاحیه مرکز ملی نوآوری و خلاقیت اشراق و خانه فناوری های اصفهان و مشهد، در قم، اظهار داشت: در میان شاخصهای توسعه یافتگی فرهنگ مهم ترین نقش را ایفا می کند و اگر کشوری در بعد فرهنگی رشد کند سایر جنبه های توسعه یافتگی را هم می تواند پشت سربگذارد.

سورنا ستاری تصریح کرد: تصورم این بود که توسعه یک امر سخت افزاری است؛ سپس به این باور رسیدم که توسعه یک مقوله نرم افزاری است اما امروز به این نتیجه رسیدم که توسعه در درجه اول تغییر رویکرد و از جنس فرهنگ است.

وی اضافه کرد: این که مشاهده می نماییم آموزش های عرضه شده در مراکز آموزش عالی و سایر نهادهای علمی خروجی خویش را در سفره مردم نشان نمی دهد از این حکایت دارد که یک جای کار در شیوه ها یا روشهای آموزشی ایراد دارد.

ستاری اظهار داشت: هدف ما در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری این است که سرمایه گذاری های انجام شده در حوزه آموزش را تا سفره های مردم و اشتغال نهایی دنبال نماییم و بستر چنین موردی را هم فراهم نماییم.

به گفته وی، اینکه ما نتوانسته ایم در این سالها یک عروسک بومی ساخته و تجاری سازی نماییم تا کودکانمان به جای "باربی" یا سایر عروسک های خارجی با آن سرگرم شوند؛ یعنی یک جای کار در مسئله فرهنگ می لنگد.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری افزود: ما بعنوان یک کشور علمی سالانه به تعداد بسیار بالایی مقاله می نویسیم ولی در دست آخر وضعیت بازار خودرو و مسکن ما در این شرایط نامطلوب قرار می گیرد.

ستاری خاطرنشان کرد: ما در عرصه آموزش سالانه میلیاردها تومان بودجه مصرف می نماییم تا مردم زندگی بهتری داشته باشند و از سطح فرهنگی بالاتری برخودار شوند.

وی تصریح کرد: سالانه ۱۳۰ هزار میلیارد تومان در آموزش و پرورش و ۲۴ هزار میلیارد تومان در مراکز آموزش عالی وغیره مصرف می شود و باید نتیجه این هزینه ها یک جایی خودش را نشان دهد.

ستاری عنوان کرد: تعداد صفحات فارسی در حوزه فناوری های آی تی و هایتک فارسی در مقایسه با کشورهای عربی تا ۴ برابر بیشتر است ولی همچنان احتیاج به تولید محتوا در این حوزه احساس می شود.

وی در ادامه، بیان نمود: اقدام دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در ورود به عرصه های نوین خلاقیت و نوآوری در تبلیغ دین و فرهنگ یک پیشرانی مهم در این حوزه می باشد و معاونت علمی ریاست جمهوری از آن حمایت خواهد نمود.

رییس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم هم در این آیین، عنوان کرد: طی سال های گذشته میلیاردها تومان صرف تبلیغ نوین و خلاقیت در حوزه فرهنگ دینی شده است.

حجت الاسلام والمسلمین احمد واعظی خاطرنشان کرد: اعضای شورایعالی انقلاب فرهنگی از گزارش های اخیر دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم از تلاشهای نوین در عرصه تبلیغ و سایر پیشرفت های حوزه نانوتکنولوژی به وجد آمده اند.

وی اظهار داشت: به عقیده کارشناسان؛ اگر شرکتهای دانش بنیان و خلاق در سطح کشور به درستی تجاری سازی شوند از درآمدهای نفتی بی نیاز خواهیم شد.

واعظی اظهار داشت: حضور شرکتهای دانش بنیان در عرصه فرهنگ اقدام مبارکی است که معاونت علمی ریاست جمهوری از آنها حمایت می کند.

رییس دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم تصریح کرد: عرصه کودک و نوجوان، زن و خانواده و فضای مجازی اولویت های اصلی دفتر تبلیغات اسلامی و همینطور مرکز نوآوری و خلاقیت اشراق خواهد بود.

به گفته وی، بزودی یک مرکز تخصصی کودک و نوجوان در دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم راه اندازی می شود و این عرصه را با قدرت بیشتر دنبال خواهد نمود.

وی خاطرنشان کرد: فقه و فلسفه تکنولوژی در ارتباط با امور دانش بنیان باید توسط اساتید حوزوی تولید شود چون که خیلی از فناوران ابهامات و سوالاتی درباره فناوری های نوین دارند و محتوایی برای آنها وجود ندارد.

در مرکز نوآوری و خلاقیت اشراق، ایده های خلاق و نوآورانه که قابلیت ترویج ارزش های فرهنگی به صورت تاب آور را داشته باشد پذیرش شده و از راه حمایت های مادی و معنوی شامل آموزش، مشاور، امکانات و غیره تلاش می شود شرایطی فراهم شود که ایده های پذیرش شده به بلوغ رسیده و بتوانند در قامت یک خدمت یا محصول فرهنگی در گستره جامعه اسلامی زمینه ساز نشر و توسعه ارزش های فرهنگی و دینی شوند.



سامانه جامع نقشه های ساختمانی نظام مهندسی قم توسط معاون ریاست جمهوری رونمایی شد

فعالیت رسمی سامانه جامع ارسال و کنترل الکترونیک نقشه های ساختمانی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم، با رونمایی معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری از این سامانه شروع شد.

در این مراسم که در شرکت نرم افزاری آفاق پارک علم و فناوری قم برگزار شد، رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان قم ضمن اشاره به برنامه های این سازمان در جهت گسترش و توسعه خدمات الکترونیک، عنوان کرد: یکی از علل طولانی شدن فرایند صدور پروانه های ساختمانی، طولانی شدن طراحی نقشه ها در بخش های مختلف سازه، معماری، مکانیک و برق است.

امین مقومی بیان داشت: سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم در جهت تکریم مراجعین، تسهیل در روند صدور پروانه ساختمانی و کنترل دقیق زمان بندی طراحی، همینطور کنترل فنی دقیق تر نقشه های طراحی شده، برقراری ارتباط مستقیم و بدون واسطه مهندسان با سازمان و همینطور پیشگیری از خدشه دار شدن نقشه های طراحی شده و صرفه جویی در کاغذ و زمان و به منظور پیشگیری از تردد مراجعین به سازمان، سامانه کنترل الکترونیکی نقشه های ساختمانی را طراحی و اجرایی کرده است.

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان قم افزود: در این سامانه، کلیه الزامات در ارتباط با تهیه و کنترل نقشه در رشته های مختلف، برق، مکانیک، سازه و معماری دیده شده که بعد از طراحی نقشه ها توسط طراحان، در مرحله بعدی بررسی نقشه ها توسط کنترل کننده در سازمان نظام مهندسی ساختمان قم و همینطور بررسی نقشه های سازه و معماری توسط کنترل کننده شهرداری به صورت الکترونیکی صورت می پذیرد.

مقومی اظهار داشت: الان امکان تهیه و کنترل نقشه های ساختمانی در شهرهای استان و همینطور در شهرک های صنعتی هم به صورت الکترونیک فراهم گشته است.

سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری هم در این آیین از تلاشهای صورت گرفته از جانب سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم و همینطور شرکت دانش بنیان آفاق در جهت راه اندازی سامانه جامع ارسال و کنترل الکترونیک نقشه های ساختمانی قدردانی و ابراز امیدواری کرد: بطور حتم این اقدام برای متقاضیان بهره مندی از خدمات مهندسی در این شرایط مفید خواهد بود./


1399/11/02
23:16:57
0.0 / 5
654
تگهای خبر: الكترونیك , تجاری , تكنولوژی , خدمات
این مطلب آزینیک را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط آزینیک
نظرات خوانندگان آزینیک در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
آزینیک