ابداع فیبرهای الكترونیكی كه حركات سلولی را حس می كند
به گزارش آزینیك محققان فناوری جدیدی برای چاپ سه بعدی فیبرهای الكترونیكی بسیار كوچك ابداع كردند كه ۱۰۰ بار از یك تار موی انسان نازك تر و قادر به تشخیص نفس انسان است.
به گزارش خبرگزاری یونایتدپرس، از این فیبرهای رسانا که شفاف هستند، می توان برای ساخت انواع دستگاه های زیست پزشکی همچون حسگرهای جریان رطوبت و حسگرهای تنفسی قبل حمل استفاده نمود.
محققان پیشنهاد می کنند که با ادغام الیاف کامپوزیت جدید در تلفن ها می توان نه تنها الگوی تنفسی انسان بلکه داده های صدا و تصویر را هم ضبط کرد.
درحالی که این فیبرها قادر به تشخیص ذرات ویروسی افراد نیستند اما محققان حدس می زنند که به علت قابلیت این فیبرها در ثبت داده های نشت رطوبت با وضوح بالا، می توان از آنها برای تشخیص بیماری در ماسک های صورت بهره برد و در نتیجه سرعت گسترش کرونا را کم کرد.
این فیبرهای رسانا که توسط مهندسان مواد و با استفاده از روش های ساخت افزودنی یعنی چاپ سه بعدی ساخته شده اند به قدری نازک هستند که با چشم غیر مسلح قابل مشاهده نیستند.
یان شری هانگ مدرس مهندسی زیستی در کمبریج اظهار داشت: سنسورهای فیبری ما سبک وزن و ارزان قیمت هستند و استفاده از آنها راحت است ازاین رو این حس گرها بالقوه می توانند به ابزارهای آزمایش خانگی تبدیل شوند تا عموم مردم بتوانند اطلاعات مورد نیاز در مورد محیط اطراف خویش را بدست آوردند.
آزمایش های انجام شده نشان داد که این حس گر مبتنی بر فیبر در مقایسه های با حس گرهای تجاری قادر به ضبط داده های دقیق تری است. ثابت شده است که این فیبرهای جدید در تشخیص و ثبت تنگی نفس خوب عمل می کنند.
منبع: azinic.ir
این مطلب آزینیک را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط آزینیک
نظرات خوانندگان آزینیک در مورد این مطلب