نگران تشعشعات دکل های مخابراتی نباشید

نگران تشعشعات دکل های مخابراتی نباشید

به گزارش آزینیک، طبق بررسی ها و اعلام مسؤلان هم اکنون استاندارد بین المللی تشعشعات مخابراتی ۴۴۰ میکرووات بر سانتیمتر مربع است اما سازمان انرژی اتمی ایران حدود یک هشتادم این استاندارد را بعنوان سطح تشعشعی امواج الکترومغناطیسی برای دکل های تلفن همراه تعیین کرده و اگر نتایج اندازه گیری از این سطح عبور کند، مبحث به اپراتور مرتبط برای بهینه سازی دکل ارجاع خواهد شد.


به گزارش آزینیک به نقل از ایسنا، همه کاربران به سبب استفاده روزانه از دستگاههای الکترونیکی و تکنولوژی های نوظهور از مزایای خوب و بد آن آگاهند و تشعشعات دکل های مخابراتی و ابهام در تأثیرات آن برروی سلامتی همچون موضوع هایی است که سالها با وجود اعلام رسمی همچنان به یکی از بحث های مهم در بین شهروندان تبدیل گشته است.

دکل های مخابراتی دکل هایی هستند که برای مقاصد مخابراتی از قبیل نصب دیش های ماکروویو، آنتن های رادیو، آنتن های موبایل، آنتن های بیسیم و غیره استفاده می شوند، نگرانی از تأثیرات منفی آن سبب مقاوت و مخالفت برخی شهروندان با نصب دکل ها شده است اما بارها تاکید شده پیشگیری از نصب آنتن های تلفن همراه سبب افزایش شدت تشعشعات دیگر آنتن ها و همینطور تلفن های همراه واقع شده در فضاهای کور آنتن دهی می شود و تأثیرات سوء سلامتی بیشتری را متوجه شهروندان می کند.

مسئولان و البته کارشناسان تاکید می کنند نصب سایت روی پشت بام منازل برخلاف آن چه اعلام می شود، خطر پرتوگیری برای ساکنان و شهروندان ندارد بلکه همچون روش های رایج در جهان برای توسعه سریع شبکه های ارتباطی شمرده می شود.

به سبب اهمیت این مورد سازمان تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی از راه همکاری با سازمان های انرژی اتمی ایران و محافظت از محیط زیست به شکل مستمر تشعشعات آنتن دکل های تلفن همراه راه اندازه گیری می کند.

روش اندازه گیری امواج رادیویی چگونه است؟


در یک روش، میزان تشعشعات امواج الکترومغناطیسی از راه سنسورهای ثابتی که در بعضی شهرها نصب شده، به شکل دوره ای اندازه گیری می شوند؛ در روش دیگر اندازه گیری این تشعشعات با بهره گیری از سنسورهای سیار در شهر های مختلف و در کل کشور به انجام می رسد. علاوه بر این، کارشناسان رگولاتوری برپایه شکایت ثبت شده کاربران در سامانه ثبت و پاسخگویی به شکایات ۱۹۵ یا درخواست های مکتوب، به شکل موردی میزان تشعشعات الکترومغناطیسی را در نقطه درخواستی اندازه گیری می کنند.

بر اساس ماده ۱۳ قانون حفاظت در مقابل اشعه نتایج اندازه گیری ها بعد از انجام به سازمان انرژی اتمی ایران به عنوان ناظر قانونی ارسال می شود تا این سازمان با عنایت به شرایط و نقاط اندازه گیری اعداد به دست آمده در اندازه گیری را با استانداردهای تعیین شده تطبیق دهد.

به گفته عظیم فرد - مدیرکل نظارت بر طیف سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی- هم اکنون استاندارد بین المللی ۴۴۰ میکرووات بر سانتیمتر مربع است ولی سازمان انرژی اتمی حدود یک هشتادم این استاندارد را بعنوان سطح تشعشعی امواج الکترومغناطیسی برای دکل های تلفن همراه تعیین کرده است. اگر نتایج اندازه گیری از این سطح عبور کند، مبحث به اپراتور مرتبط برای بهینه سازی دکل ارجاع می شود.

او در رابطه با روش های بهینه سازی همینطور توضیح داد اپراتورها گاهی با تغییر جهت آنتن، کاهش توان تشعشعی، جابه جایی دکل، تغییر ارتفاع و یا اقدامات فنی دیگر برای بهینه سازی سایت یا دکل اقدام می کنند و بعد از انجام تغییرات، مجدداً اندازه گیری ها به انجام می رسد.

در نتیجه سامانه های پایش الکترومغناطیسی به شکل مستمر درحال اندازه گیری و رصد فضای فرکانسی کشور هستند و در تمامی اندازه گیری های انجام شده تاکنون، نتایج به دست آمده از عدد استانداردهای بین المللی بسیار کمتر است.

رصد تشعشع موبایل ها توسط سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی


گفتنی است نظارت رگولاتوری فقط محدود به تشعشع دکل ها نمی شود و دستگاههای الکترونیکی مانند تلفن همراه را مورد بررسی و پایش قرار می دهد.

معمولاً شهروندان برای خرید یک گوشی تلفن همراهِ جدید به بِرند، مدل، سیستم عامل، قیمت، امکانات، زیبایی، و غیره از آن توجه می کنند اما سفارش بهداشت الکترومغناطیس اینست که برای خرید گوشی تلفن همراه، پیش از هر مشخصه، باید از استاندارد تشعشعی گوشی تلفن همراه یا همان SAR اطمینان پیدا کرد.

مسئله ای که اوایل سالجاری سازمان تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی بر آن تاکید و اعلام کرد برای گوشیهای وارداتی و تولید داخل هم ارزیابی میزان SAR توسط لابراتوار های مورد تایید سازمان تنظیم مقررات صورت می گیرد.



1403/11/29
09:45:06
0.0 / 5
41
تگهای خبر: اپراتور , ارتباطات , الكترونیك , انرژی
این مطلب آزینیک را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط آزینیک
نظرات خوانندگان آزینیک در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۲
آزینیک