در گفت وگو با آزینیك اعلام شد

پایگاه وستوچنی روسیه میزبان پرتاب هدهد و کوثر به مدار 500 کیلومتری

پایگاه وستوچنی روسیه میزبان پرتاب هدهد و کوثر به مدار 500 کیلومتری

آزینیک: دو ماهواره «هدهد» و «کوثر» دو ماهواره بخش خصوصی هستند که اکنون به کشور روسیه منتقل شده و مقرر است روز 15 آبان ماه امسال بوسیله پایگاه وستوچنی این کشور به مدار 500 کیلومتری تزریق شوند.


به گزارش آزینیک به نقل از ایسنا، این شرکت فعال در عرصه توسعه فناوری های فضایی از سال ۹۷ با هدف توسعه منظومه های ماهواره ای تاسیس شده و طراحی و ساخت ماهواره سنجش از دور «کوثر» را به کمک چند شرکت دانش بنیان دیگر و با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری آغاز نموده که حالا این ماهواره در مرحله تست های نهایی قرار دارد.
ماهواره «هدهد» نیز دومین محصول این شرکت است که با کاربردهای مخابراتی و اینترنت اشیاء می تواند به کنترل دستگاه های هوشمند کمک نماید.
این شرکت علاوه بر طراحی و ساخت ماهواره، مبادرت به توسعه زنجیره ارزش کرده و در عرصه خدمات تصاویر ماهواره ای و کاربردهای سنجش از دور در عرصه کشاورزی اقدامات خوبی را آغاز نموده است.
دکتر حسین شهرابی، مدیر عامل این شرکت دانش بنیان حوزه فضایی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به پرتاب دو ماهواره «کوثر» و «هدهد» از پرتاب این دو ماهواره در روز ۱۵ آبان ماه سال جاری آگاهی داد و اظهار داشت: این ماهواره ها بوسیله پایگاه فضایی روسیه پرتاب خواهند شد. هم اکنون این دو ماهواره به کشور روسیه منتقل شده و مراحل تست و سوار شدن بر روی موشک را طی می کنند.
وی اظهار داشت: دو ماهواره «کوثر» و «هدهد» به مدار ۵۰۰ کیلومتری تزریق می شوند. ماهواره «کوثر» یک ماهواره سنجشی با وضوح تصویر ۳.۵ متر است. این ماهواره با وزن ۳۰ کیلوگرم دارای عرض تصویر رنگی ۱۵ کیلومتر است.
شهرابی، تصاویر دریافت شده از این ماهواره را برای کاربردهای کشاورزی و نقشه برداری مناسب دانست و افزود: عمر مداری این ماهواره، سه و نیم سال است.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان، ماهواره «هدهد» را یک ماهواره با کاربری اینترنت اشیاء (IOT) دانست که مطابق استاندارد ماهواره های مکعبی در ابعاد سه واحد (3U) طراحی و تولید شده است و افزود: کاربردهای این ماهواره برای حوزه های کشاورزی، حمل و نقل و مدیریت بحران است. «هدهد» عمر مداری ۴ سال دارد و در کنار ماهواره «کوثر» در یک مدار مشابه قرار می گیرد.
وی یکی از راهبردهای اصلی این شرکت دانش بنیان را توسعه همکاریهای بین الملل دانست و تصریح کرد: توسعه صنعت ماهواره و توسعه بخش خدمات ماهواره منوط به توسعه پایدار صنعت پرتاب است و ما دراین زمینه بدنبال همکاری با کشورهای مختلف هستیم و این همکاری ها منحصر به کشور روسیه نخواهد بود.
ماهواره کوثر
ماهواره «کوثر» ماهواره سنجشی با وضوح تصویر بالاست که برای کاربردهای متنوعی همچون کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و مدیریت بحران طراحی شده است. تصاویر باکیفیت تهیه شده توسط این ماهواره، امکان پایش دقیق تغییرات محیطی، شناسایی مناطق لطمه دیده بر اثر بلایای طبیعی و برنامه ریزی بهتر برای توسعه پایدار را فراهم می کkند. همچون خاصیت های کلیدی این ماهواره می توان به وضوح تصویر بالا، کاربردهای متنوع و ساخت داخلی آن اشاره نمود.
ماهواره هدهد
ماهواره «هدهد» یک ماهواره کوچک با کاربردهای ارتباطی است که برای ایجاد شبکه های ارتباطی ماهواره ای و اینترنت اشیاء طراحی شده است. این ماهواره می تواند در مناطق دورافتاده و صعب العبور که دسترسی به شبکه های ارتباطی زمینی محدود است، خدمات ارتباطی عرضه نماید. همچون خاصیت های کلیدی این ماهواره می توان به ابعاد کوچک، کاربردهای ارتباطی و مناسب بودن آن برای مناطق دورافتاده اشاره نمود.




منبع:

1403/07/28
09:07:17
0.0 / 5
248
تگهای خبر: اینترنت , اینترنت اشیا , خدمات , دانش بنیان
این مطلب آزینیک را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط آزینیک
نظرات خوانندگان آزینیک در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
آزینیک