نمایشگاه تلكام،

شروط معاون وزیر ارتباطات درباره ی تغییر تعرفه های اینترنت

شروط معاون وزیر ارتباطات درباره ی تغییر تعرفه های اینترنت

به گزارش آزینیک، رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اظهار داشت: ما اختیار و امکانش را برای تغییر تعرفه های ارتباطی داریم اما هر نوع تغییر تعرفه، مشروط بر آن است که اگر تغییر تعرفه صورت گیرد، اپراتور چگونه می خواهد افزایش درآمد را هزینه کند.



به گزارش آزینیک به نقل از ایسنا، امیر محمدزاده لاجوردی - معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه چهارمین روز نمایشگاه تلکام در جمع خبرنگاران درباره ی افزایش تعرفه های ارتباطی اظهار داشت: وزارت ارتباطات یک وزارتخانه تخصصی است و سازمان تنظیم مقررات ارتباطات هم موضوعات را تخصصی بررسی می کند؛ که در این جهت بحث افزایش تعرفه ها مطالبه اپراتورها بوده و هست.

وی اضافه کرد: حتی این مطالبه در سالهای اخیر بیشتر هم شده است؛ ما در بازه های زمانی مختلف داده های آنها را دریافت می نماییم و متناسب با شرایط تصمیم می گیریم. الان هم طبیعتا اپراتورها درخواست داده و داده های آماری خودرا به رگولاتوری ارائه کرده اند؛ ما اختیار و امکانش را برای تغییر تعرفه داریم اما هر نوع تغییر تعرفه ای مشروط بر این است که اگر تغییر تعرفه ای رخ دهد، اپراتور این افزایش درآمد را به چه صورت می خواهد هزینه کند.

لاجوردی در ادامه صحبت هایش تاکید کرد: بدین سبب ما از اپراتورها در همه بازه های زمانی درخواست برنامه توسعه ای کرده و فاکتورهای ارتقای شبکه را به آنها اعلام نموده ایم که فاکتورهای متفاوتی است. بحث دیگر در رابطه با توسعه فناوری های نو و جدید مانند ۵G است.

وی با اعلان اینکه در عرصه ۵G برنامه خودرا به اپراتورها اعلام نموده ایم، اظهار نمود که بطور مثال برنامه ریزی ما این است سال آینده باید به چه هدف گذاری برسیم. هم اکنون توپ در زمین اپراتورهای تلفن هم راه است که آیا این شاخص ها را می توانند انجام دهند یا خیر. گاهی اپراتورها اعلام می کنند که شاخاص های گفته شده از طرف وزارت ارتباطات و رگولاتوری، در بخش پوشش شهری، روستایی، جاده ای و غیره سخت گیرانه است.

رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اشاره کرد: در سال ۱۳۹۶ میزان سرمایه گذاری یک اپراتور حدود یک میلیارد دلار بود اما الان سرمایه گذاری اپراتور ما از یک میلیارد دلار به ۳۰۰ میلیون دلار تغییر کرده است. سرمایه گذاری آنها طبیعتا باید افزایش پیدا کند اما اینطور نیست که ما تعرفه تغییر دهیم و اپراتور هیچ تغییری در کیفیت شبکه و زیرساخت خود ایجاد نکند.

وی اشاره کرد: بدین سبب این مساله امر جدیدی نیست و سال قبل و امسال شاخص ها در اختیار آنها قرار داده شده و اصرار داریم فاکتورهای گفته شده الحاقیه پروانه آنها شود برای اینکه در این شرایط اگر اپراتور تعهدی که داده را انجام ندهد، ما می توانیم آنرا جریمه نماییم. به عبارتی هر دفعه می توانیم اپراتور را تا ۱۰ بار جریمه نماییم و در هر بار هم تا پنج درصد درآمدش جریمه شود. ما سفت و سخت ایستادگی کردیم، باید اپراتورها شاخص ها را بپذیرند و بصورت الحاقیه پروانه آنها شود تا اگر تعهدشان را انجام ندادند، این مساله اساسا به نفع مردم جبران شود.

رئیس سازمان تنظیم مقررات ارتباطات اشاره کرد: موضوع محدودیت های اینترنتی در عرصه کاری من نیست و ما این شاخص ها را برمبنای شرایط موجود برای اپراتورها مشخص می نماییم. این شاخاص ها، فاکتورهای فضایی یا بر طبق شرایط آینده و گذشته نیست و شرایط فعلی را می سنجیم و معتقدیم اپراتورها می توانند به این ها برسند. به عنوان مثال در عرصه شبکه ملی اطلاعات شاخص داریم که باید ۱۰ درصد جمعیت شهری ما تا انتهای سال ۱۴۰۴ تحت پوشش ۵G قرار بگیرد و اپراتور باید این موضع را متعهد شود.

وی افزود: ما خودمان می دانیم وضعیت شبکه چگونه است و شاخص ها را هم خودمان با کمک اپراتورهای ارتباطی تعیین می نماییم و مبنای گزارش سازمان تجارت الکترونیکی هم مشخص است که دارای اشکالات فراوانی است و با جست وجو در اینترنت می توان فهمید که در جلسه ای که برگزار گردید، این گزارش صحت دارد یا خیر.

لاجوردی درباره ی توسعه هوش مصنوعی در یک سال اخیر و تأثیر آن بر توسعه فناوری اظهار داشت: خواه ناخواه ما باید بپذیریم هوش مصنوعی خیلی از ابعاد زندگی کاربر را تغییر می دهد و طبیعتا مقاومت هایی در این جهت وجود دارد، به ویژه در سازمان های دولتی که بحث راندمان با بخش خصوصی در آنها کاملا متفاوت می باشد، عملا مقاومتی وجود دارد. بدین سبب در امتداد استفاده از هوش مصنوعی به سبب این که در امتداد راندمان است و استفاده از نیروی انسانی را می کاهد، مقاومت وجود دارد.

وی اضافه کرد: در وزارت ارتباطات و پژوهشکده ارتباطات و فناوری اطلاعات، مرکزی دراین زمینه راه اندازی شده و از مدت ها قبل فعالیت خودرا آغاز نموده است؛ به سبب اهمیت کاربرد هوش مصنوعی امیدواریم با پروژه هایی که مرکز تحقیقات ما دارد، ان شاءالله بتوانیم برای نخستین بار در خود وزارت ارتباطات بحث هوش مصنوعی را پیگیری نماییم.

او در آخر اضافه کرد: علاوه بر این موضوع، در سند استراتژیک جمهوری اسلامی ایران در فضای مجازی هم وظایفی در عرصه هوش مصنوعی مشخص شده و مجریان و متولیانی مشخص شده اند که در عرصه دولت هوشمند، متولی اصلی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است.



1402/10/06
08:41:18
0.0 / 5
462
تگهای خبر: اپراتور , ارتباطات , الكترونیك , اینترنت
این مطلب آزینیک را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط آزینیک
نظرات خوانندگان آزینیک در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
آزینیک