در گفت وگو با آزینیك تشریح شد

دو سویه عمده در گردش کرونا در جهان

دو سویه عمده در گردش کرونا در جهان

به گزارش آزینیک، عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به دو سویه کرونا به عنوان عمده سویه های فعلی در گردش در جهان، اظهار داشت: اساسا ایجاد کمیته ها و درمانگاه هایی جهت بررسی عوارض پس از کرونا و پدیده لانگ کرونا می تواند موثر باشد.


دکتر سید احمد طباطبایی در گفت و گو با ایسنا، درباره ی سویه های کرونا که هم اکنون در کشورهای مختلف در گردش هستند، اظهار داشت: هم اکنون عمده سویه هایی که از کرونا در دنیا دیده می شود، BQ۱ و BA۵ است که تازه ترین سویه هایی هستند که گزارش می شوند. در کشور هم همیشه باید هشدارهای لازم را در حوزه احتمال بالا رفتن مجدد کرونا را بدهیم. همیشه باید این مساله را مدنظر داشته باشیم. چونکه بشر هنوز از دامی که کرونا برایش کنده، رها نشده است.
وی با تأکید بر مصرف نکردن داروهای آنتی بیوتیکی در زمان مبتلاشدن به کرونا، اظهار داشت: مردم تصور می کنند که استفاده از داروهایی مانند آزیترومایسین در درمان کرونا می تواند شفابخش باشد، اما واقعا نقشی در بهبودی ندارد. تصور عموم مردم نسبت به این که در زمان کرونا حتما باید سرم بزنند و انواع و اقسام ویتامین ها را در سرم ها داشته باشند، هیچ پایه علمی ندارد. درمان کرونا باید درمان علامتی باشد. ترجیحا بیمار از سایر افراد جدا شود و اگر علائمی شدید شد، متناسب با آن علامت درمان اختصاصی صورت گیرد.
طباطبایی افزود: در عین حالی که ادعا می شود که میزان مرگ ومیر و عوارض بیماری در اُمیکرون کم است، اما اطمینانی نیست که این عوارض برابر با صفر باشد، بلکه همچنان مواردی از فرم های شدید کرونا را شاهدیم که درگیری ریوی و حتی درگیری سایر ارگان های بدن هم در بعضی بیماران مشاهده می شود. باید توجه کرد که تاثیراتی که کرونا بر روی سیستم ایمنی و دفاعی ایجاد می کند، ممکنست عوارض طولانی مدتی را بوجود آورد که در دنیا با عنوان Long COVID یا کرونای طولانی شده مطرح می شود که ارگان های بدن را درگیر کرده و از مسائل روحی و روان پزشکی تا مشکلات جسمی، عصبی، گوارشی، ریوی و قلبی و... را می تواند بوجود آورد.
وی با اعلان اینکه قرار بود در کشور کمیته هایی در حوزه کووید طولانی مدت ایجاد شود و درمانگاه هایی برای کرونا و عوارض پس از آن شکل گیرد، اظهار داشت: البته هنوز نتایج این فعالیت ها منتشر نشده و شاید هم اصلا شکل نگرفت. به هر حال باید توجه کرد که برخی مواقع ممکنست عوارض لانگ کووید به بیماریهای دیگری نسبت داده شوند و کارهای تشخیصی اضافی برای بیماران صورت گیرد. در صورتیکه اگر جامعه پزشکی و مردم نسبت به لانگ کرونا اطلاع پیدا کنند، می تواند بهتر تشخیص داده شده و درمان گردد. اساسا ایجاد کمیته ها و درمانگاه هایی جهت بررسی عوارض پس از کرونا و لانگ کرونا می تواند در شناخت بیشتر این بیماری نقش داشته و موثر باشد.



1401/10/09
13:30:53
0.0 / 5
416
تگهای خبر: پزشك
این مطلب آزینیک را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط آزینیک
نظرات خوانندگان آزینیک در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۴
آزینیک