ردیابی فعالیت الکتریکی عضله با استفاده از پارچه رسانا قابل شستشو

ردیابی فعالیت الکتریکی عضله با استفاده از پارچه رسانا قابل شستشو

به گزارش آزینیک محققان با استفاده از یک پارچه رسانا قابل شستشو، یک آستین کشی ابداع کردند که می تواند فعالیت الکتریکی عضله کاربر را ردیابی کند.


به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از پایگاه اینترنتی نیواطلس، هم اکنون، برای ردیابی فعالیت الکتریکی عضلات، الکترودهایی روی پوست فرد چسبانده می شود اما حالا یک تکنولوژی جدید تجربی، با استفاده از پارچه رسانا در تکه های یک لباس قابل شستشو، این کار را به آسانی انجام می دهد.
اگرچه الکترودهای سنتی قرائت دقیقی عرضه می دهند، اما استفاده از آنها می تواند هم پر هزینه و هم ناراحت کننده باشد، بعلاوه امکان دارد در حین حرکت کاربر، جدا شود. محققان دانشگاه «یوتا» در آمریکا به دنبال جایگزینی ارزان تر، راحتتر و مطمئن تر، کار خویش را با قرار دادن یک لایه میکروسکوپی نقره روی پارچه های پنبه ای/پلی استر معمولی آغاز کردند.
اگرچه نقره رسانای الکتریکی است، اما می تواند برای پوست انسان هم سمی باشد. به همین دلیل، این محققان یک لایه نازک و انعطاف پذیر طلا را به این نقره اضافه کرد. انجام این کار نه تنها از تماس مستقیم نقره با پوست کاربر جلوگیری می کند، بلکه رسانایی کلی ماده را هم بالا می برد. درحالی که یک لایه ضخیم طلا هم همین کار را می تواند انجام دهد، اما ترکیب آن با نقره ارزان تر کمک می نماید هزینه های استفاده از این تکنولوژی کمتر از استفاده از الکترودهای معمولی باشد.
محققان در آزمایش این فناوری، این پوشش نقره/طلا را در مناطقی از یک آستین کشی گنجاندند. سپس این آستین را روی ساعد یک داوطلب قرار دادند؛ بعلاوه از نواحی این آستین که این پوشش در آن قرار داشت، سیم هایی را به یک دستگاه الکترومیوگرافی قابل حمل کشیدند.
محققان مشاهده نمودند که این آستین هنگامی که فرد اقدامات مختلفی را انجام می داد، سیگنال های الکتریکی ساخته شده توسط عضلات ساعد را هنگام انقباض آنها به دقت تشخیص داد. علاوه برآن، قسمت های پوشش دار بعد از گذراندن ۱۵ چرخه شستشو در ماشین لباسشویی معمولی، عملکرد خویش را حفظ کردند.
محققان امیدوارند این فناوری بعد از توسعه بیشتر، نه تنها در آستین ها بلکه در سایر لباس های راحت مانند جوراب و جوراب شلواری هم گنجانده شود. این فناوری می توانند در زمینه هایی مانند پزشکی توانبخشی، نظارت بر سلامت و ورزش استفاده گردد.
مشروح این تحقیق اخیرا در مجله APL Materials انتشار یافته است.

1400/08/22
22:11:35
0.0 / 5
678
تگهای خبر: آموزش , اینترنت , تكنولوژی , دانشگاه
این مطلب آزینیک را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط آزینیک
نظرات خوانندگان آزینیک در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
آزینیک